Austrálčanku v Paríži hromadne znásilnili. Olympijský tím apeluje na bezpečnosť

Olympijská dedina v Paríži.
Olympijská dedina v Paríži. (Autor: REUTERS)
REUTERS|23. júl 2024 o 18:10

Prípad vyšetruje aj polícia.

PARÍŽ. Austrálsky olympijský tím si je vedomý obvinení Austrálčanky, že bola v Paríži znásilnená, uviedol v utorok šéf tímu a vyzval športovcov, aby boli počas hier v Paríži mimoriadne opatrní v súvislosti so zvýšenými obavami o bezpečnosť.

Parížska prokuratúra uviedla, že polícia vyšetruje obvinenia 25-ročnej Austrálčanky, že ju cez víkend hromadne znásilnili.

Incident nahlásila po tom, ako sa uchýlila do reštaurácie v severnej časti Paríža, kde ju ošetrili záchranári, uviedla.

Šéfka austrálskeho olympijského tímu Anna Mearesová na tlačovej konferencii uviedla, že tím o obvineniach vie.

"Nie je veľa podrobností a informácií, ktoré sa dostali k nám, a to, čo odovzdávame našim športovcom, je, že bezpečnostná prítomnosť je naozaj, naozaj vysoká," povedala.

"Zatiaľ nemáme žiadnu spätnú väzbu od našich športovcov, že by sa necítili bezpečne. Nabádame ich, aby, ak pôjdu mimo dediny, nechodili von sami, aby nemali na sebe tímové uniformy, ale len obyčajné oblečenie."

Otvárací ceremoniál olympijských hier v Paríži sa uskutoční v piatok pozdĺž rieky Seina za prísnych bezpečnostných opatrení.

Francúzski predstavitelia tvrdia, že zo strany militantných skupín neboli zaznamenané žiadne priame hrozby voči hrám, ale drobná kriminalita a násilie naďalej vyvolávajú obavy u tisícov turistov, ktorí sa očakávajú vo francúzskej metropole počas hier.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Austrálčanku v Paríži hromadne znásilnili. Olympijský tím apeluje na bezpečnosť