Oktagon 36: Kontroverzné rozhodnutie, diskvalifkácia a návrat veterána UFC

Václav Mikulášek a Hojat Khajevand.
Václav Mikulášek a Hojat Khajevand. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|15. okt 2022 o 20:40

Prvá polovica turnaja je za nami.

FRANKFURT NAD MOHANOM. Rýchle ukončenia, tvrdé výmeny a prekvapivé výsledky. Prvá polovica karty podujatia Oktagon 36 je za nami.

Turnaj otváral duel Bahník vs. Cordero, ktorý bol organizáciou ako zvyčajne vysielaný na Youtube. Obaja bojovníci ukázali počas piatich minút veľkú aktivitu, keď jedna zaujímavá akcia doslova striedala druhú.

Atraktívny a vyrovnaný stret bol však nakoniec ukončený nešťastne. Cordero zasiahol na zemi Bahníka nedovolene, čo viedlo k jeho diskvalifkácii.

V druhom zápase zvíťazila na body domáca Katharina Dalisda, ktorá v postoji systematicky kontrolovala celé tri kolá, úspešne odmietala súperkine pokusy o takedown a nepustila ju k vážnejšiemu ohrozeniu.

Prekvapenie priniesol v poradí tretí zápas večera. Íranec Erin Hosseinpour doslova umlčal kritikov a na body presvedčivo zdolal Čecha Mareka Bartla.

Chvíľa kontroverzie sa stala v dueli Mikuláška proti Khajevandovi. Bojovník s prezývkou Baba Jaga sa v druhom kole pokúšal upozorniť rozhodcu na pichnutie do oka.

Mikulášek to však urobil v najnevhodnejší moment, pretože mu práve Khajevand nasadzoval škrtenie a prítomný rozhodca to pochopil ako vzdanie sa.

Nemeckú Festhalle potom rozburácal Alexander Poppeck. Návratilec do Oktagonu sa ukázal byť v neuveriteľnej forme a s Nerminom Hajdarpasicom si poradil v prvom kole na technický knokaut.

Prvú polovicu karty uzavrel zápas Johna Hathawaya a Brazílčana Andrého Ricarda.

Veterán UFC sa do oktagonu pozrel po osem a pol roku a je potrebné dodať, že z klietky odchádzal s víťazstvom.

Hathaway držal celý zápas vo svojej réžii, keď Ricardovi za pätnásť minút dovolil na neho vyslať iba šesť úderov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 36: Kontroverzné rozhodnutie, diskvalifkácia a návrat veterána UFC