Ohlasy médií: Nemci porušili azúrové tabu

Nemeckí futbalisti oslavujú postup do semifinále ME.
Nemeckí futbalisti oslavujú postup do semifinále ME. (Autor: SITA/AP)
TASR|3. júl 2016 o 09:54

Ohlasy zahraničných médií po štvrťfinálovej výhre Nemecka nad Talianskom.

BORDEAUX. Ohlasy zahraničných médií po sobotňajšom štvrťfinálovom súboji EURO 2016, v ktorom nemeckí futbalisti zdolali talianskych reprezentantov 6:5 v jedenástkovom rozstrele po remíze 1:1 v riadnom hracom čase i predĺžení.

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Hlavy hore. Po 18 jedenástkových pokusoch vyhralo tento raz Nemecko. Nepremožiteľné Taliansko dokázalo doviesť zápas s majstrami sveta do rozstrelu. Sme von zo šampionátu, ale máme na čom stavať. Srdce a organizácia sú naše zbrane. Napriek tomu ste hrdinovia!"

Tuttosport: "Vďaka! Kruté vypadnutie po penaltovom rozstrele. Taliani končia, Nemci sú v semifinále. "Azzurri" nahnali majstrom sveta strach. Žiaľ, Nemci boli v jedenástkach lepší."

Corriere dello Sport: "Grande Italia. Azúroví si zaslúžia potlesk, hoci Nemci ich zdolali v jedenástkovom rozstrele. Srdce a hrdosť, národný tím mal v dueli so svetovými šampiónmi na dosah hrdinský čin. Zastavili nás iba jedenástky. Proti Nemcom to bol ďalší epický príbeh."

Nemecký obranca Jonas Hector premenil rozhodujúcu penaltu.
Nemecký obranca Jonas Hector premenil rozhodujúcu penaltu. (Autor: TASR/AP)

Corriere della Sera: "Taliansko, aj tak ďakujeme! Nekonečný duel: Nemci porušili azúrové tabu. Prvýkrát v histórii zdolali Talianov na veľkom podujatí a postúpili do semifinále. Veľké talianske srdce nestačilo."

La Repubblica: "Trpký osud. Taliani končia na svojom rozprávkovom šampionáte po dramatickom jedenástkovom rozstrele. Sklamanie je nezmerateľné."

Bild (Nem.): "Si, si, si. Hrdina Hector zlomil taliansku kliatbu. Pri jeho 19. reprezentačnom štarte sa zapísal do nemeckej histórie. Vďaka nemu sme naďalej na majstrovskom kurze."

Rozhodujúce penalty Darmiana a Hectora.

Kicker (Nem.): "Ideme do semifinále. Hector si v jedenástkovej dráme udržal nervy. Prekliatie je prelomené, titul máme pred očami. Nemecký tím si vybral dlhšiu cestu k postupu a nakoniec zvíťazil až v rozstrele. Bola to riadna 'krimi'."

Frankfurter Allgemeine Zeitung (Nem.): "Tréner Joachim Löw poriadne zariskoval - a vyhral. Čo myslel tou základnou zostavou? Až do vyrovnania plán fungoval, potom sa z taktického súboja stal nervák, našťastie so šťastným koncom pre Nemecko."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Ohlasy médií: Nemci porušili azúrové tabu