Od prehry ho delilo pár minút. Real Madrid získal Európsky superpohár

Hráči Realu Madrid sa tešia po góle Sergia Ramosa.
Hráči Realu Madrid sa tešia po góle Sergia Ramosa. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. aug 2016 o 00:03

Real Madrid nadviazal na triumfy z rokov 2002 a 2014.

TRONDHEIM. Víťazom 41. ročníka Európskeho superpohára vo futbale sa stali hráči Realu Madrid, ktorí v utorňajšom dueli na štadióne Lerkendal v nórskom Trondheime zvíťazili nad iným španielskym tímom FC Sevilla 3:2 po predĺžení.

Úradujúci víťaz Ligy majstrov nadviazal na triumfy v tejto súťaži z rokov 2002 a 2014.

Skóre duelu otvoril v 21. min mladík v drese "bieleho baletu" Marco Asensio. Na priebežných 1:1 vyrovnal v 41. min Franco Vázquez.

Hlasy:

/zdroj: uefa.com/

Sergio Ramos, kapitán a autor gólu Realu: "Je to neuveriteľné. Ak o niečom snívate, musíte bojovať až do poslednej sekundy. Iba tak sa dočkáte odmeny. Dosiahli sme ju kolektívnou prácou napriek niekoľkým absenciám. V súboji boli rôzne pasáže, musíme pokračovať v tvrdej drine, aby sme sa v novom ročníku prezentovali pozitívnou formou."

Daniel Carvajal, autor víťazného gólu Realu: "Väčšinu druhého polčasu sme zaostávali, ale Real Madrid sa nikdy nevzdáva a vyrovnanie v nadstavenom čase bolo zlomové na ceste za úspechom. V utorok nám chýbalo viacero opôr, no disponujeme skvelým kádrom vrátane odchovancov."

Marco Asensio, autor gólu Realu: "Som šťastný, pretože v tomto zápase sme si vytrpeli. Vydržali sme však dlhšie než protivník a Daniel Carvajal strelil nádherný zásah. Nikdy sa nevzdávame, taký je náš charakter. Stretnutie sa dá kedykoľvek otočiť vo vlastný prospech. Víťazstvo a gól, nič viac si nemôžem priať."

Lucas Vazquez, útočník Realu: "Víťazný gól bol výsledkom neustáleho skúšania, Daniel Carvajal si ho zaslúžil viac ako hocikto. Sergio Ramos sa ukáže v každom kľúčovom momente. Na súpiske máme mnoho kvalitných futbalistov, ktorí si dokážu poradiť so všetkými súpermi."

Nico Pareja, obranca Sevilly: "Potrebujeme dbať na detaily, až do záverečného hvizdu sme bojovali proti silnému protivníkovi. Odohrali sme dobrý duel, nemyslel som si, že začiatkom sezónu budeme v takejto forme. Kontrolovali sme loptu, Madridu sme nepožičiavali loptu, ale neuspeli sme pre drobnú nepozornosť. Vieme, že Realu nesmieme poskytnúť ani jedinú šancu. Máme na čom stavať."

V 72. min zaznamenal druhý presný zásah Sevillčanov z pokutového kopu Jevgen Konopľanka.

Madridskí "Los Blancos" si v nadstavenom čase vynútili predĺženie: Lucas Vázquez posadil loptu na hlavu Sergia Ramosa a ten sa nemýlil.

O rozhodujúci moment duelu sa v 119. min postaral pravý obranca Realu Dani Carvajal.

Európsky superpohár 2016 - Trondheim (Nór.):

Real Madrid (Šp.) - FC Sevilla (Šp.) 3:2 po predĺžení (2:2, 1:1)

Góly: 21. Asensio, 90.+ Sergio Ramos, 119. Dani Carvajal - 41. Franco Vázquez, 72. Konopľanka (z pok. kopu),

ŽK: 84. Dani Carvajal, 86. Asensio, 93. James Rodríguez - 39. Vitolo, 90. Kolodziejczak, ČK: 93. Kolodziejczak (Sevilla), rozhodoval: Mažič (Srb.)

Real Madrid: Kiko Casilla - Dani Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Kovačič (73. James Rodríguez), Casemiro, Isco (66. Modrič) - Lucas Vázquez, Morata (62. Benzema), Asensio

FC Sevilla: Sergio Rico - Pareja, Carrico (51. Rami), Kolodziejczak - Kijotake, Iborra (74. Kranevitter), N´Zonzi - Franco Vázquez - Mariano, Vietto (67. Konopľanka), Vitolo

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Od prehry ho delilo pár minút. Real Madrid získal Európsky superpohár