Obhajca trofeje má skvelú formu. Zdolal aj Cháru a je najlepším tímom súťaže

Jevgenij Malkin z Pittsburghu (vpravo).
Jevgenij Malkin z Pittsburghu (vpravo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. dec 2016 o 06:00

Hokejisti Pittsburghu dosiahli siedme víťazstvo za sebou. Zdeno Chára nastúpil na 1300. zápas v kariére.

BRATISLAVA. Vlani sa tešili zo zisku slávneho Stanleyho pohára. A aj v prvej polovici tejto sezóny potvrdzujú, že budú opäť patriť medzi favoritov.

Hokejisti Pittsburghu Penguins si v noci zo stredy na štvrtok poradili aj s Bostonom Bruins. Tím okolo kapitána Zdena Cháru zdolali 4:3 po predĺžení.

Víťazný gól strelil po 84 sekundách nadstavenia Bryan Rust.

"Nebol to z našej strany práve najlepší výkon," priznal pre oficiálnu stránku súťaže tréner Pittsburghu Mike Sullivan. "Ale veľké uznanie patrí aj súperovi. Naozaj je veľmi ťažké proti nemu hrať. No podarilo sa nám nájsť cestu k víťazstvu."

Penguins majú skvelú formu. Vyhrali siedmy súboj za sebou. Na konte majú štyridsaťtri bodov a sú už najlepším tímom celej súťaže.

Montreal a Chicago nazbierali o bod menej.

Jubileum Zdena Cháru

"Odohrali sme dobrý zápas," myslí si kouč Bostonu Bruins Claude Julien. "Naozaj to bol tuhý boj, nemám sa veľmi na čo sťažovať. Odviedli sme kvalitnú robotu. Za stavu 3:2 pre domácich sme sa dokázali vrátiť a vydolovať cenný bod."

Kapitán Zdeno Chára opäť preukázal svoju dôležitosť. Na ľade strávil vyše dvadsaťsedem minút - viac ako akýkoľvek iný hráč v tomto stretnutí.

Proti Pittsburghu absolvoval jubileum - odohral 1300. zápas v kariére.

Tridsaťdeväťročný Chára sa do štatistík bodovo nezapísal. Zaznamenal len štyri strely na bránu domáceho Matta Murray, dva hity a dva zblokované pokusy.

Pastrňák znížil stratu na Crosbyho

"Myslím si, že to bol vyrovnaný zápas. Diváci videli šance na oboch stranách," zhodnotil pre stránku profiligy nhl.com útočník Pittsburghu Conor Sheary. "Samozrejme, určite sme mohli hrať aj lepšie, ale podstatný je výsledok."

Aspoň bod pre Boston Bruins zachránil v 54. minúte David Pastrňák. Talentovaný český útočník v 54. minúte vyrovnával na 3:3 a dostal duel do predĺženia.

Pastrňák potvrdil parádnu formu v tejto sezóne. Strelil už svoj devätnásty gól a z druhého miesta v tabuľke kanonierov znížil stratu na Sidneyho Crosbyho.

Líder v noci neskóroval, na konte má o dva zásahy viac.

Duel v Bostone bol aj súbojom dvoch najlepších strelcov súťaže - Davida Pastrňáka (vpredu) z Bostonu a Sidneyho Crosbyho.
Duel v Bostone bol aj súbojom dvoch najlepších strelcov súťaže - Davida Pastrňáka (vpredu) z Bostonu a Sidneyho Crosbyho. (Autor: TASR/AP)

NHL - streda:

Pittsburgh - Boston 4:3 pp (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 13. J. Schultz (Crosby, Sheary), 30. Bonino (Daley, Matt Murray), 50. Sheary (B. Dumoulin, J. Schultz), 62. Rust (Malkin, J. Schultz) - 11. Marchand (Backes, Bergeron), 27. David Krejčí (Schaller, Pastrňák), 54. Pastrňák

/Zdeno Chára (Boston) odohral 27:07 min, štyrikrát strelecky ohrozil brankára súpera, ale nebodoval. Zaznamenal len dva hity a dva zblokované pokusy/

Ottawa - San Jose 3:4 sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 8. Bobby Ryan (Dzingel, Phaneuf), 38. Turris (Mark Stone, Mike Hoffman), 57. Phaneuf (E. Karlsson, Mark Stone) - 6. Pavelski (Couture, J. Thornton), 32. B. Burns (Dillon), 58. Tierney (B. Burns, Schlemko), rozh. nájazd premenil Labanc

Calgary - Tampa Bay 3:6 (1:2, 0:2, 2:2)

Góly: 4. Brouwer (Monahan, Brodie), 44. Brodie (Johnny Gaudreau, Brouwer), 45. Ferland (Stajan, Bouma) - 11. Brian Boyle (Hedman, Tyler Johnson), 14. Brian Boyle (Filppula, Hedman), 25. Coburn (Killorn, Namestnikov), 39. A. Šustr (Filppula, Hedman), 41. Killorn, 60. Killorn (Filppula)

Colorado - Philadelphia 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Góly: 33. René Bourque (Söderberg), 37. Duchene (Zadorov, Landeskog), 56. Duchene (Rantanen, Grigorenko) - 25. Del Zotto (Voráček, Giroux), 37. Simmonds (R. Gudas, T. Konecny), 43. Ľubimov, 46. B. Schenn (A. MacDonald, Gostisbehere)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obhajca trofeje má skvelú formu. Zdolal aj Cháru a je najlepším tímom súťaže