Robíte si srandu? Kučerov odpovedal polonahý, nevyhol sa vulgarizmom

Nikita Kučerov.
Nikita Kučerov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. júl 2021 o 08:55 (aktualizované 8. júl 2021 o 09:30)

Po zápase vulgárne nadával na tlačovej konferencii.

Kanadské bodovanie play off NHL 2021

1.

Nikita Kučerov

Tampa Bay

32 bodov (8 gólov + 24 asistencií)

2.

Brayden Point

Tampa Bay

23 bodov (14+9)

3.

Steven Stamkos

Tampa Bay

18 bodov (8+10)

4.

Victor Hedman

Tampa Bay

18 bodov (2+16)

5.

Alex Killorn

Tampa Bay

17 bodov (8+9)

6.

William Karlsson

Vegas

16 bodov (4+12)

32.

Erik Černák

Tampa Bay

10 bodov (1+9)

TAMPA. Ruský hokejový útočník Nikita Kučerov sa stal s 32 kanadskými bodmi najproduktívnejším hráčom play off NHL 2021.

Zopakoval tým svoje prvenstvo z play off 2020. Od roku 1992 je prvý hráč, ktorý triumfoval v produktivite vyraďovacích bojov v dvoch po sebe idúcich sezónach.

Pred ním dosiahol rovnaký úspech Mario Lemieux z Pittsburghu Penguins, ktorému sa to podarilo v rokoch 1991 a 1992.

Rus po finále absolvoval aj tlačovú konferenciu, ktorá sa zaradí medzi pamätné. Prišiel  na ňu polonahý a zjavne po prvej vlne víťazných osláv. V ruke mal pivo a neskrýval bujarú náladu.

Právo prvej otázky dostal Joe Smith z The Athletic, krátko pred odpoveďou Kučerov zahnal smäd a snažil sa popísať svoje emócie. Nezaobišlo sa to bez vulgarizmov.

Ruský útočník vyzdvihol svojho krajana, brankár Vasilveskij získal cenu pre najlepšieho hráča play off. "Stále mu hovorím, že je najlepší. A opäť nás držal v hre. Ďalšie čisté konto. Neuveriteľné," dostával zo seba Kučerov.

"Každý deň som mu hovoril: Si najužitočnejší hráč, si MVP celej ligy. Aj najlepší brankár. A oni dali v minulej sezóne Vezinu (trofej pre najlepšieho brankára, pozn.) nejakému chlapíkovi z Vegas. Prvotriedna hlúposť," povedal Kučerov.

Minulý rok bol za najlepšieho brankára označený Marc-André Fleury z Vegas Golden Knights.

Následne svoju odpoveď o emóciách ešte rozvíjal ďalej: "Som taký šťastný, že sme vyhrali tu v Tampe. Do Montrealu som sa už nechcel vrátiť. Ich fanúšikovia sa po predošlom zápase správali akoby vyhrali Stanleyho pohár. To si robia žarty? Ich finále bola predošlá séria." A pridal ďalší vulgarizmus.

Kučerov neodohral v základnej časti 2020/2021 ani jeden zápas a do hry nastúpil až vo vyraďovacích bojoch. V nich patril, rovnako ako v roku 2020, k najvýraznejším lídrom Tampy.

V 22 zápasoch dosiahol bilanciu 8 gólov a 24 asistencií a na čele produktivity mal pred druhým Braydenom Pointom 9-bodový náskok.

Úspešné ťaženie Lightning za obhajobou sa premietlo aj do kanadského bodovania play off, keď sa na prvých piatich priečkach umiestnili práve hráči Tampy Bay.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Robíte si srandu? Kučerov odpovedal polonahý, nevyhol sa vulgarizmom