NHL: Tatar prispel gólom a asistenciou k triumfu Detroitu v Ottawe

Kapitán tímu St.Louis Blues David Backes sa teší z gólu do siete Minnessoty.
Kapitán tímu St.Louis Blues David Backes sa teší z gólu do siete Minnessoty. (Autor: SITA/AP)
TASR|1. nov 2015 o 07:56

Jeden kanadský bod si za asistenciu pripísal aj Zdeno Chára.

NEW YORK.Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel v noci na nedeľu v zámorskej NHL gólom a asistenciou k triumfu Detroitu v Ottawe 5:3.

Tatar otvoril skóre duelu v prvej tretine v presilovke a tešil sa z tretieho gólu v sezóne. Po zápase ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Jeho krajan Tomáš Jurčo v tomto stretnutí šancu nedostal. Kapitán Red Wings Henrik Zetterberg zaznamenal v zápase 500. asistenciu a 800. bod v kariére.

Boston vyhral na ľade Tampy Bay 3:1, kapitán Bruins Zdeno Chára si pripísal na konto šiestu asistenciu v sezóne.

Boston natiahol úspešnú sériu vonku na 5 víťazstiev, na ľadoch súperov ešte v tejto sezóne neprehral. Chára bol na ľade 24 minút a 10 sekúnd a okrem asistencie mal dva plusové body a dve strely.

Kryl 15 zo 17 striel

Hokejisti New Jersey Devils zdolali doma New York Islanders 3:2 po nájazdoch. Prehru "ostrovanov" neodvrátil ani slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý sa po chorobe vrátil do hry.

V stretnutí kryl 15 zo 17 striel súpera s úspešnosťou 88,2 percenta. V nájazdoch ho prekonali dvaja "diabli", pričom víťazný gól si pripísal Mike Cammalleri

Edmonton Oilers so slovenským obrancom Andrejom Sekerom prehral v kanadskom derby s Calgary Flames 4:5. Hetrikom sa v drese hostí blysol český útočník Michael Frolík a pomohol svojmu tímu k prvému víťazstvu v sezóne riadnom čase.

Sekera s mínuskou

Sekera zaznamenal jeden mínusový bod. Hokejisti Los Angeles Kings zdolali Nashville Predators 4:3 po predĺžení a natiahli víťaznú sériu na sedem zápasov.

Marián Gáborík opäť nebodoval a v desiatich zápasoch má bilanciu 1+1. Toronto Maple Leafs prehralo doma s Pittsburghom Penguins 0:4. Brankár Marc-Andre Fleury chytil 21 striel, tešil sa z druhého čistého konta v sezóne a pripísal si aj asistenciu.

Udalosťou zápasu bol návrat útočníka Penguins Phila Kessela, ktorý za Toronto odohral 446 duelov a bol najviac bodujúcim hráčom klubu za posledných šesť sezón.

Kessel nebodoval a zaznamenal len jednu strelu. V drese Toronta sa predstavil obranca Martin Marinčin, ktorý strávil na ľade 11 minút a 41 sekúnd, zaznamenal mínusku a jednu strelu.

NHL - sobota:

Dallas - San Jose 5:3

Los Angeles - Nashville 4:3 pp

Columbus - Winnipeg 2:3

Florida - Washington 1:2 pp

Ottawa - Detroit 3:5

/za hostí Tatar 1+1/

Tampa Bay - Boston 1:3

/za hostí Chára 0+1/

Toronto - Pittsburgh 0:4

St. Louis - Minnesota 3:2 pp

Edmonton - Calgary 4:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Tatar prispel gólom a asistenciou k triumfu Detroitu v Ottawe