Nashville nevyužil šancu získať prvý mečbal, doma prehral po predĺžení

Hráč Nashvillu Andrew Cogliano (vpravo) sa teší po víťazstve s brankárom Johnom Gibsonom.
Hráč Nashvillu Andrew Cogliano (vpravo) sa teší po víťazstve s brankárom Johnom Gibsonom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. máj 2017 o 06:20

Stav finálovej série play-off Západnej konferencie medzi Predators a Anaheimom Ducks je nerozhodný 2:2.

BRATISLAVA. Do play-off postúpili ako posledný ôsmy tím základnej časti Západnej konferencie. Lenže vo vyraďovacej fáze sa dostali do skvelej formy.

V prvých dvoch kolách prehrali len dva zápasy. Nikdy predtým sa vo svojej klubovej histórii hokejisti Nashvillu Predators neprebojovali do konferenčného finále.

Vyrovnali v poslednej minúte

A aj v ňom začali skvelo. Z dvoch duelov na ľade Anaheimu dosiahli jedno víťazstvo. A v domácich súbojoch mohli získať prvý postupový mečbal.

Po stredajšom triumfe však v noci zo štvrtka na piatok Predators zaváhali. Anaheim vyhral 3:2 po predĺžení a vyrovnal stav série na 2:2.

Pozrite si najlepšie zábery zo štvrtého zápasu série medzi Nashvillom a Anaheimom: fotogaléria

19.5.2017

V štvrtom súboji série ťahal Nashville za kratší koniec počas celého stretnutia. Dokonca ešte sedem minút pred koncom prehrával o dva góly.

Lenže v 54. minúte znížil P. K. Subban. A keď sa už zdalo, že sa hostia budú tešiť z víťazstva, vyrovnal 35 sekúnd pred sirénou Filip Forsberg.

Dvadsaťdvaročný Švéd Forsberg sa stal prvým hráčom Predators, ktorému sa podarilo skórovať v štvrtom zápase play-off za sebou.

4

V toľkých zápasoch za sebou dokázal v tohtoročnom play-off skórovať útočník Nashvillu Filip Forsberg. V histórii klubu Predators sa to ešte žiadnemu hráčovi nepodarilo.

Rozhodol teč domáceho hráča

Nashvillu to napokon aj tak nepomohlo. V jedenástej minúte hosťujúci krídelník Corey Perry nahodil puk od pravého mantinelu pred bránu, kde domáci obranca Subban hokejkou nešťastne zmenil jeho smer a ten skončil za chrbtom Pekku Rinneho.

Niektoré zdroje uvádzajú ako strelca rozhodujúceho zásahu Natea Thompsona, ktorý skutočne bol v tom čase pred fínskym gólmanom.

Tridsaťdvaročný center však podľa severoamerických médií po dueli potvrdil spoluhráčom v šatni, že pred najdôležitejším okamihom sa nedotkol puku.

Anaheim má kvalitný tím, nemôžeme ho pustiť do dvojgólového vedenia.


Filip Forsberg, útočník Nashvillu

"Nezáleží na tom, kto ten gól dal, dôležité je, že puk skončil v sieti," vyhlásil Thompson.

"Mojím zámerom bolo vyvolať nejaký rozruch pred súperovým brankárom. Pred predĺžením sme si povedali, že budeme nahadzovať puky na bránku, pretože nikdy neviete, čo to môže priniesť," priblížil rozhodujúci moment Perry.

Tretím gólom v predĺžení v jednom play-off sa vyrovnal Melovi Hillovi (1939) a Mauriceovi Richardovi (1951).

Dve strely za tretinu

Zaujímavosťou je, že Predators v prvej tretine vystrelili na bránu len dvakrát.

"Samozrejme, že sme sklamaní. V prvej tretine sme to neboli my, ale potom prišlo zlepšenie. Anaheim má kvalitný tím, nemôžeme ho pustiť do dvojgólového vedenia," zhodnotil Švéd Filip Forsberg.

Piaty duel je na programe v noci zo soboty na nedeľu.

NHL - finále play-off Západnej konferencie:

Nashville - Anaheim 2:3 pp (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Góly: 54. P. K. Subban (Colin Wilson, Arvidsson), 60. Filip Forsberg (Arvidsson, James Neal) - 12. Rakell (Cam Fowler), 11. Nick Ritchie (Nate Thompson, Sami Vatanen), 71. Corey Perry

Brankári: Rinne - John Gibson. Strely na bránu: 34 - 37.

/stav série: 2:2/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nashville nevyužil šancu získať prvý mečbal, doma prehral po predĺžení