Nehral už dve sezóny, ale vymenili ho. O Gáboríkov dres je veľký záujem

Marián Gáborík (vľavo).
Marián Gáborík (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský|11. jan 2021 o 21:07

Slovenský hokejista sa vyjadril k výmene do Tampy.

BRATISLAVA. Tím NHL Ottawa Senators v závere roka 2020 vymenil slovenského hokejistu Mariána Gáboríka do klubu Tampa Bay Lightning.

Súčasťou výmeny bol spolu so Slovákom aj brankár Anders Nilsson. Opačným smerom putovali obranca Braydon Coburn, útočník Cedric Paquette a voľba v druhom kole draftu v roku 2022.

Gáborík však vynechal posledné dve sezóny NHL. Dôvodom sú problémy s chrbtom. Jeho návrat do profiligy je nepravdepodobný a kontrakt mu uplynie na konci tejto sezóny.

K netradičnej výmene sa vyjadril pre RTVS už aj Gáborík. "Prišla mi SMS od generálneho manažéra, či si môžeme zavolať. Chcel mi povedať, že ma vymenili, aby som sa to nedozvedel z médií," vysvetlil vo videohovore.

"Povedal, že ide o transakciu, ktorá je medzi týmito dvoma tímami, takže pre mňa sa v podstate nič nemení," pokračoval Gáborík.

"Do tepla pôjdem v tejto dobe asi len na papieri," pousmial sa.

"Už sa ma veľa ľudí pýtalo, či dokážem zohnať dresy. Tak im hovorím, že to asi nie," komentoval humornú požiadavku, keďže si dres Tampy zrejme nikdy neoblečie.

Dvere do nového klubu má však otvorené. "Generálny manažér mi hovoril, že keď budem v okolí, mám sa kľudne prísť pozrieť na hokej," dodal.

Gáborík hral naposledy v zápase v závere sezóny 2017/2018 za Ottawu. Odvtedy v súťažnom zápase nenastúpil.

V podobnej situácii je aj Marián Hossa. Stále má platný kontrakt v NHL s Arizonou, kam ho vymenilo Chicago, no pre zdravotné problémy už dlhšie nehrá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nehral už dve sezóny, ale vymenili ho. O Gáboríkov dres je veľký záujem