NHL: Hráčmi týždňa Luongo, Brodeur a Bäckström

Brankár Vancouveru Roberto Luongo sa predviedol takýmto tákrokom v zápase s Columbusom.
Brankár Vancouveru Roberto Luongo sa predviedol takýmto tákrokom v zápase s Columbusom. (Autor: REUTERS)
TASR|4. dec 2007 o 09:05

New York 4. decembra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stala kuriózne trojica brankárov - Roberto Luongo z Vancouveru Canucks, ...

New York 4. decembra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stala kuriózne trojica brankárov - Roberto Luongo z Vancouveru Canucks, Martin Brodeur z New Jersey Devils a Niklas Bäckström z Minnesoty Wild.

Ocenenie prvej hviezdy získal Luongo, ktorý z troch vystúpeniach v týždni v dvoch prípadoch doviedol Canucks k víťazstvám a zaznamenal priemer 0,67 gólu na zápas a 97,6 percentnú úspešnosť. Navyše vytvoril nový klubový rekord, keď neinkasoval v dvoch zápasoch po sebe, dovedna 210 minút a 34 sekúnd.

Veterán Brodeur má dokonca za sebou v troch dueloch tri víťazstvá. S priemerom 1,30 gólu na zápas a úspešnosťou 94,5 % sa podieľal na predĺžení víťaznej šnúry Devils na sedem stretnutí. V meraní síl s Dallasom 30. novembra Brodeur už po 94. raz v kariére neinkasoval gól, čo ho radí na druhé miesto v historickej tabuľke za Terryho Sawchuka so 103 bezchybnými výkonmi.

Bäckström tiež nepocítil ani v jednom z troch prípadov horkosť prehry a prezentoval sa priemerom 1,32 gólu na zápas a 96,9 %-nou úspešnosťou. Aj vďaka jeho výkonom sa divosi posunuli do čela Severozápadnej divízie. Bäckström zatiaľ v tejto sezóne žiari. Na konte má 12 víťazstiev, štyri prehry, jednu remízu, dva shutouty, priemer 2,22 a percentuálnu úspešnosť 91,6.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Hráčmi týždňa Luongo, Brodeur a Bäckström