NHL: Halák vychytal výhru svojho mužstva, Sekera nebodoval

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. okt 2016 o 06:13

V noci bolo v akcii iba duo Slovákov.

BRATISLAVA. V noci zo soboty na nedeľu nefiguroval ani v zápise o stretnutí. Brankár Jaroslav Halák sledoval duel medzi Washingtonom Capitals a New York Islanders iba z tribúny.

Prednosť dostal nemecký gólman Greiss, na lavičke sedel náhradník Berube.

V noci z nedele na pondelok bol však Halák opäť v bráne svojho tímu. New York Islanders priviedol k víťazstvu 3:2 po predĺžení nad Anaheimom Ducks. Pre domáci klub šlo o prvú výhru v sezóne.

Halák si na konto  pripísal 24 úspešných zákrokov.

"Prvé víťazstvo v sezóne je vždy dôležité. Trochu zmierňuje tlak, najmä po nevydarených prvých dvoch zápasoch. Odštartovali sme dvoma prehrami a radi by sme túto bilanciu vyvážili víťazstvami. Dnes večer si to prvé užijeme a tešíme sa na utorok," citoval oficiálny server NHL kapitána Islanders Johna Tavaresa,

Anaheim ani do tretice nezvíťazil, všetky doterajšie duely však odohral na súperových ihriskách a iné to nebude ani v utorok, keď sa predstaví na ľade New Jersey.

"Ak si dnes odmyslíme prvú tretinu, bol to z našej strany solídny hokej. Bod je pre nás dôležitý," podotkol obranca Cam Fowler.

"Nedosiahli sme želaný výsledok, ale odchádzame aspoň s bodom. Bol som hrdý na chlapcov, ako po nevydarenej prvej tretine hrali v druhej a tretej," pridal kapitán Ducks Ryan Getzlaf,

Zaujímavosťou bolo, že v dvanástej minúte mali domáci dvanásť striel na bránu, devätnásť celkovo. Hostia nevystrelili ani raz. Ich prvá strela prišla až po štrnástich minútach. 

"Samozrejme, bolo to zvláštne. Nemali nijaké strely, ale to preto, lebo my sme odviedli dobrú prácu, točili sme puk, dobre korčuľovali," skonštatoval podľa newsday.com Halák.

Domáci ešte v 48. minúte viedli sľubne 2:0, hostia však predsa stihli vyrovnať. "Sme radi za dva získané body. Z celkového hľadiska to bol dobrý zápas, hoci dospel až do predĺženia, kam sa nemal dostať," priznal kriticky Halák. 

Menej sa darilo druhému Slovákovi v akcii. Obranca Andrej Sekera nebodoval, jeho Edmonton podľahol na vlastnom ľade Buffalu vysoko 2:6.

Gól Milana Lucica (vľavo) Edmontonu nestačil.
Gól Milana Lucica (vľavo) Edmontonu nestačil. (Autor: TASR/AP)

Sekera si pripísal jednu strelu, dva hity a trikrát zblokoval strelu súpera.

Hrdinom Buffala bol Ryan O'Reilly - k dvom gólom pridal dve asistencie. Prvú prehru Edmontonu v treťom dueli sezóny neodvrátil Milan Lucic, ktorého gól v závere prvej tretiny bol pre tohto 28-ročného kanadského krídelníka jubilejným 400. bodom v NHL (160+240). 

Vancouver zostáva bez prehry v úvode ročníka vďaka parádnemu obratu v súboji s Carolinou, v ktorom ešte v polovici zápasu zaostával 0:3. 

NHL - výsledky:

New York Islanders - Anaheim Ducks 3:2 pp (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Góly:
8. Nelson (Chimera, Hickey), 48. Tavares (Clutterbuck, Hamonic), 61. Bailey (Leddy, Clutterbuck) - 49. Fowler (Getzlaf, Ritchie), 59. Getzlaf (Vatanen, Fowler)

/Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, kryl 24 striel - úspešnosť 92,3 %/

Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 2:6 (2:2, 0:2, 0:2)
Góly:
18. Pouliot (Kassian, Nugent-Hopkins), 19. Lucic (Draisaitl, Eberle) - 3. Okposo (Reinhart, Ryan O'Reilly), 8. Ryan O'Reilly (Okposo, Ristolainen), 24. Ryan O'Reilly (Ristolainen, Franson), 30. B. Gionta (J. McCabe, M. Foligno), 41. B. Gionta (J. Larsson), 45. Moulson (Ryan O'Reilly, Ristolainen)

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 21:56 min/

Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 4:3 pp (0:2, 1:1, 2:0 - 1:0)
Góly:
33. Horvat (Markus Granlund), 42. Markus Granlund (Hansen, Sutter), 55. Hutton (Dorsett, Gaunce), 61. Sutter - 18. V. Rask (Stempniak), 20. Teräväinen (Faulk, Aho), 26. Faulk (Nordström) 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Halák vychytal výhru svojho mužstva, Sekera nebodoval