NHL: Gordie Howe oslavoval 80. narodeniny

Gordie Howe
Gordie Howe (Autor: SITA, AP)
SITA|17. mar 2008 o 16:14

VANCOUVER 17. marca (SITA) - Tretí najproduktívnejší hráč histórie zámorskej hokejovej NHL s 1850 bodmi Gordie Howe (narodený 31. 3. 1928) oslávil cez víkend svoje osemdesiate narodeniny v predstihu a ...

VANCOUVER 17. marca (SITA) - Tretí najproduktívnejší hráč histórie zámorskej hokejovej NHL s 1850 bodmi Gordie Howe (narodený 31. 3. 1928) oslávil cez víkend svoje osemdesiate narodeniny v predstihu a - veľkolepo. Pred vstupom do vancouverskej haly Pacific Coliseum ho čakali tisíce fanúšikov, ktorí sa s legendou NHL chceli odfotiť. Pred zápasom Vancouver Giants - Chilliwack Bruins vo Western Hockey League's nasledoval ceremoniál, počas ktorého vyvesili nad ľadovú plochu dres s jeho číslom. Howe, ktorý je menšinovým majiteľom Giants, dostal namiesto dresu Detroit Red Wings "deviatku" vo farbách tímu "obrov" s nápisom Mr. Hockey na chrbte, čo bola jeho prezývka. Na slávnosti sa zúčastnili legendy NHL ako Bill Gadsby, Marcel Dionne, Pat Quinn, Jean Beliveau, prítomný bol aj otec legendy profiligy Wayna Gretzkého Walter a nechýbal ani a Marty Howe, syn Gordieho Howa.

Gordie Howe odišiel na svoj prvý výcvikový tábor NHL s New York Rangers už vo svojich 15 rokoch, o dvanásť mesiacov neskôr podpísal prvú zmluvu s Detroit Red Wings. V profilige odohral 26 sezón. V sezóne 1950/51 získal prvú zo svojich šiestich Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti a celkovo získal šesťkrát Hart Trophy pre najužitočnejšieho hráča.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Gordie Howe oslavoval 80. narodeniny