NHL: Chára dostal bodyček a zo zápasu odstúpil v prvej tretine

Hokejista Bostonu Bruins Brad Marchand skóruje pomedzi betóny brankára New Yorku Rangers Jeffa Malcolma.
Hokejista Bostonu Bruins Brad Marchand skóruje pomedzi betóny brankára New Yorku Rangers Jeffa Malcolma. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. sep 2015 o 07:40

V zápase neodohral dokopy ani dve minúty. Do obrancu Zdena Cháru tvrdo narazil Ryan Bourque. Slovák utrpel zranenie v hornej časti tela.

BOSTON. Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili v štvrtkovom prípravnom zápase pred novou sezónou NHL nad New Yorkom Rangers 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Duel nedohral slovenský kapitán domácich Zdeno Chára. Po tvrdom bodyčeku od Ryana Bourquea odstúpil z hry v úvodnej tretine. Na ľade stihol stráviť 1:57 min a zaznamenať jednu strelu na bránku.

Oficiálny server NHL informuje v súvislosti s Chárom o zranení v hornej časti tela. Podľa trénera Bruins Clauda Juliena budú stav Slováka sledovať. Čakajú ho ďalšie vyšetrenia.

chara_res.jpg

Ryan Bourque (vpravo) tvrdo vráža do Zdena Cháru. FOTO - TASR/AP.

Zdeno Chára už vlani vynechal devätnásť zápasov zo základnej časti súťažného ročníka NHL. Vtedy mal zranené koleno. V 63 stretnutiach zaznamenal napokon dvadsať bodov.

V hosťujúcom tíme Rangers sa predstavil útočník Marek Hrivík. Odohral 11:52 min. Za ten čas vyslal dve strely na bránu a pripísal si aj dve trestné minúty.

V ďalšom z nočných stretnutí Detroit zdolal Pittsburgh vysoko 6:1. Slovenské ofenzívne duo Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo tentoraz nenastúpilo.

Zostrih zo zápasu medzi Pittsburghom a Detroitom.

NHL - prípravné zápasy:

Boston - NY Rangers 4:3 sn (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0, 1:0)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 01:57 min, vyslal jednu strelu na bránu a nebodoval - Marek Hrivík (Rangers) odohral 11:52 min, vyslal dve strely na bránu a nebodoval/

Columbus - Minnesota 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Detroit - Pittsbugh 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)

/Tomáš Jurčo ani Tomáš Tatar (obaja Detroit) nehrali/

Montreal - Washington 3:4 sn (2:2, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

oshie_res.jpg

Hráč Washingtonu Capitals T. J. Oshie skóruje do siete brankára Montrealu Canadiens Mika Condona. FOTO - SITA/AP.

St. Louis - Dallas 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Colorado - Calgary 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Chára dostal bodyček a zo zápasu odstúpil v prvej tretine