NHL: Boston deklasoval Pittsburgh, Chára asistoval

Hokejisti Bostonu vyhrali nad Pittsburghom 6:2. Zdeno Chára (uprostred) zaznamenal asistenciu.
Hokejisti Bostonu vyhrali nad Pittsburghom 6:2. Zdeno Chára (uprostred) zaznamenal asistenciu. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. dec 2015 o 07:25

Hviezdou zápasu bol Chárov spoluhráč Frank Vatrano, ktorý strelil prvý hetril v kariére.

PITTSBURGH. Traja slovenskí hokejisti sa predstavili v šiestich piatkových zápasoch NHL, ale iba jeden sa tešil z víťazstva. Bol ním obranca Zdeno Chára, ktorý sa asistenciou podieľal na hladkom triumfe Bostonu v Pittsburgu 6:2.

Duo útočníkov Detroitu Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo nebodovalo a ich tím prehral doma s Vancouverom 3:4 po samostatných nájazdoch.

Kuriózna asistencia

Chárova trinásta asistencia sezóny (odohral vyše 24 minút a mal aj 3 plusky) sa zrodila pomerne kuriózne.

Na začiatku tretej tretiny sa jeho tvrdá strela odrazila od zadného plexiskla tak, že pomedzi nohy netušiaceho brankára Jeffa Zatkoffa sa puk vrátil pred bránku a tam ho volejom nad ľadom trafil Patrice Bergeron tak šikovne, že skóroval.

Boston po 35 sekundách tretej tretiny zvýšil na 4:2 a položil základ neskoršiemu víťazstvu. V 53. a 56. potom domácich dorazil Frank Vatrano, 21-ročný nováčik zaznamenal dokonca hetrik. Zároveň prerušil 9-zápasovú sériu bez streleného gólu.

Vatrano strelil premiérový hetrik v kariére.

"Niekedy to vyzerá tak, že čím viac sa snažím, tým sa mi menej darí v zakončení. Teraz však prišľa úľava a aj ocenenie mojej práce,“ povedal Vatrano pre server NHL.

Bostonu sa darí, z ostatných 14 zápasov 13-krát bodoval a 10-krát zvíťazil. Pittsburgh, sa naopak, trápi.

Vo Východnej konferencii je až dvanásty s 5-bodovým odstupom za ôsmou Floridou. Pod novým trénerom Mikom Sullivanom "tučniaci" v troch zápasoch ešte nezvíťazili.

Detroit prehral

Detroit Red Wings prehral na vlastnom ľade s Vancouverom Canucks 3:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Slováci sa v domácom drese nepresadili.

Tomáš Tatar strávil na ľade takmer 18 minút, mal jednu strelu, plusový bod a v nájazdoch nepremenil svoj pokus. Tomáš Jurčo sa počas 10:23 min prezentoval dvoma strelami.

"Zápas sme si prehrali v úvode. Do polovici druhej tretiny sme boli veľmi slabí, nedôrazní. Myslím, že to bol pre nás najhorší vstup do stretnutia v sezóne. Potom sme už len doťahovali náskok súpera," konštatoval kouč Detroitu Jeff Blashill.

Dokonalý obrat predviedli hráči Washingtonu Capitals v súboji proti Tampe Bay Lightning. Slabšiu chvíľku si v noci na sobotu vybral brankár Washingtonu Braden Holtby, ktorý z 12 striel pustil tri góly a po prvý raz v sezóne ho tréneri predčasne vystriedali.

Príchod Philippa Grubauera mužstvu pomohol. Najväčšiu zásluhu na zmene v skóre mal Alexander Ovečkin. Elitný útočník sám strelil dva góly a na ďalšie dva prihral. Skóre uzavrel 25 sekúnd pred záverečným klaksónom gólom do prázdnej bránky TJ Oshie, ktorý mal rovnako ako Ovečkin štyri kanadské body.

"Nepoložili sme sa ani keď to bolo o tri góly. Myslím, že to veľa hovorí o tom, aké sme mužstvo. Tretia tretina bola ako z ríše snov," povedal po zápase Oshie.

NHL - piatok:

Pittsburgh - Boston 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Góly: 9. Sheary (Crosby), 23. Daley (Crosby, Sheary) - 11. Vatrano (Spooner, Ferraro), 22. Bergeron (Marchand), 30. Eriksson (Spooner, Krejčí), 41. Bergeron (CHÁRA, Marchand), 53. Vatrano (Spooner, J. Hayes), 56. Vatrano (Spooner)

Zdeno Chára (Boston) odohral 24:08 min, 1 asistencia, 1 strela, 3 plusové body, 1 zblokovaná strela

Washington - Tampa Bay 5:3 (0:1, 1:2, 4:0)

Góly: 9. Killorn (Marchessault, Coburn), 35. Ovečkin (Oshie, Carlson), 48. Oshie, 51. Ovečkin (Chimera, Williams), 55. Johansson (Oshie, Ovečkin), 60. Oshie (Nicklas Bäckström, Ovečkin) - 27. Šustr (Kučerov), 30. Stamkos (Hedman, Stralman)

Carolina - Florida 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 45. W. Mitchell (Huberdeau, Barkov), 60. R. Smith

Ottawa - San Jose 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Góly: 25. Ryan, 49. Pageau (Dziurzynski, Ceci), 54. Wideman (Lazar, Prince), 56. E. Karlsson (Hoffman, Ryan) - 21. J. Thornton (Burns, Pavelski), 58. Burns

Detroit - Vancouver 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 39. Andersson (DeKeyser, Glendening), 44. Daciuk (Brendan Smith, Marčenko), 59. Zetterberg (Daciuk) - 19. McCann (Hansen), 38. Bärtschi (Horvat, Vrbata), 46. Vrbata (Tanev, Bärtschi), rozhodujúci nájazd Vey

Tomáš Tatar (Detroit) odohral 17:39 min, 1 strela, 1 plusový bod

Tomáš Jurčo (Detroit) odohral 10:23 min, 2 strely

Winnipeg - New York Rangers 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

Góly: 6. Little (Wheeler), 8. Little (Wheeler, Ladd), 18. Byfuglien (Scheifele), 37. Myers (Wheeler, Little), 59. Ladd (Wheeler) - 15. J. T. Miller (K. Hayes, Yandle), 35. D. Boyle (McDonagh, Brassard)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Boston deklasoval Pittsburgh, Chára asistoval