Šikovne sa pohral so súpermi. Švéd dosiahol prvý hetrik a vystrieľal Vegas postup

Mattias Janmark v drese Vegas Golden Knights.
Mattias Janmark v drese Vegas Golden Knights. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|29. máj 2021 o 07:10

Vegas rozhodlo o postupe až v siedmom zápase.

NEW YORK. Hokejisti Vegas Golden Knights postúpili do 2. kola play off NHL.

V rozhodujúcom siedmom dueli semifinále Západnej divízie zdolali doma Minnesotu Wild 6:2, keď sa prvým kariérnym hetrikom v zámorskej profilige blysol švédsky útočník Mattias Janmark.

Janmark predviedol veľkú bojovnosť

Golden Knights hostili siedmy zápas série play off premiérovo v histórii klubu. Ďalšie ich góly pridali Nic Hague, Max Pacioretty a Zach Whitecloud.

Hostia dvakrát zmazali jednogólové manko, ale Pacioretty vo svojom prvom dueli od 1. mája upravil v 28. minúte na 3:2 a jeho tím už náskok z rúk nepustil.

Janmark zavŕšil svoj trojgólový večer zásahom do prázdnej bránky v 57. minúte. Predviedol sa najmä pri svojom prvom góle.

Predviedol veľkú bojovnosť, prešiel cez dvoch brániacich hráčov, šikovne sa pohral s brankárom súpera a otvoril skóre duelu.

VIDEO: Mattias Janmark a jeho prvý gól v zápase

Janmark prišiel do Vegas 12. apríla z Chicaga Blackhawks. V novom drese odohral 15 zápasov, v ktorých dosiahol 5 bodov za gól a 4 asistencie. Celkovo dosiahol v tejto sezóne 24 bodov.

V play off mal po 6 zápasoch na konte iba tri asistencie. Napriek tomu sa stal hrdinom klubu v rozhodujúcom zápase série.

"Každý hráč sníva, že skóruje v zápase číslo sedem. Je ťažké uveriť, že sa to podarí práve vám, no dnes to vyšlo. Určite je to splnený sen. Bola to ťažká séria, Minnesota má dobrý tím," uviedol pre nhl.com Janmark.

Vegas sa v divíznom finále stretne s Coloradom Avalanche, prvé stretnutie je na programe v nedeľu v Denveri.

Fleury sa priblížil legendám

Brankár Marc-André Fleury nastúpil ôsmykrát v kariére na siedmy zápas série play off a k triumfu prispel 19 zákrokmi.

Vo vyraďovačke si tak pripísal už svoje 85 víťazstvo, v historickej tabuľke mu iba tri chýbajú na v poradí štvrtého Billyho Smitha i piateho Eda Belfoura.

Na čele je suverénne Patrick Roy so 151 víťazstvami v play off.

Triumf Vegas videlo priamo na štadióne 12.156 divákov. Domáci kouč Peter DeBoer si celkovú bilanciu v rozhodujúcich 7. zápasoch play off vylepšil na 6-0.

Po dve asistencie si v drese víťazov pripísali Shea Theodore a Chandler Stephenson.

Za Minnesotu skórovali Kirill Kaprizov a Zach Parise, brankár Cam Talbot zaznamenal 29 úspešných zákrokov.

NHL - 1. kolo play off - 29. máj:


Vegas - Minnesota 6:2

Góly: 6. Janmark (Holden, N. Roy), 23. Hague (W. Karlsson), 28. Pacioretty (Stephenson, Theodore), 34. Whitecloud (Theodore, Stephenson), 53. Janmark (N. Roy), 57. Janmark (N. Roy, Pietrangelo) – 17. Parise (J. Eriksson Ek, Suter), 25. Kaprizov (Zuccarello, Spurgeon)

/konečný stav série: 4:3/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šikovne sa pohral so súpermi. Švéd dosiahol prvý hetrik a vystrieľal Vegas postup