Blamáž, potupa, hanba. Neexistujú výhovorky, toto sa nesmie stať, kajal sa kapitán Nemecka

(Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|1. apr 2021 o 00:35

Severné Macedónsku šokujúco zdolalo Nemecko.

DUISBURG, BRATISLAVA. Na konci prvého polčasu sa k lopte dostal legendárny Goran Pandev, spracoval si ju a chladnokrvne skóroval.

Pre macedónsky futbal sa začala rozprávka, jeden z najväčších výsledkov v histórii. Pre obrovského favorita naopak blamáž, potupa.

Joachim Löw: Pôsobili sme unavene

Futbalisti Severného Macedónska zdolali v kvalifikácii na MS 2022 Nemecko 2:1.

„Pôsobili sme unavene. Mali sme loptu na svojich kopačkách viac, no nič nám to nebolo platné. Oproti minulým zápasom sme zmenili herný štýl, ale to nie je dôvod našej porážky. Proste sme sa zasekli,“ pre spiegel.de vyhlásil sklamaný tréner Nemecka Joachim Löw.

Nemcom sa v 63. minúte podarilo vyrovnať po penalte Ilkaya Gündogana, no päť minút pred koncom zariadil obrovskú senzáciu 21-ročný záložník Neapola Elif Elmas.

„Neexistujú žiadne výhovorky, ktoré by som mohol povedať. Prehra proti takémuto súperovi sa nám nesmie stať,“ kajal sa nemecký kapitán Gündogan.

Epické víťazstvo Severného Macedónska

Na jednej strane smútok a hanba, na druhej zas obrovská eufória.

Severní Macedónci po záverečnom hvizde oslavovali, ako kedy vyhrali titul majstrov sveta. Nemci boli zdrvení, vyrovnať sa im nepodarilo ani za deväť minút nadstaveného času.

„Obrovské prekvapenie, šok. Hrdinovia Elmas a 37-ročný Pandev zariadili výhru proti štvornásobným majstrom sveta. Týmto epickým víťazstvom Severní Macedónci predbehli Nemcov a vyšplhali sa na druhé miesto tabuľky,“ píšu macedónske noviny.

Legendárny Goran Pandev sa teší z gólu do siete Nemcka.
Legendárny Goran Pandev sa teší z gólu do siete Nemcka. (Autor: TASR / AP)

„Nemcom nepomohli ani rozhodnutia arbitra po dvoch kontroverzných situáciách. Historické víťazstvo je najlepšou možnou predzvesťou národného tímu pred júnovým európskym šampionátom,“ dodávajú.

Prehra doma po 35 zápasoch

Nemci v kvalifikácii na svetový šampionát prehrali doma po dlhých 35-tich zápasoch, naposledy boli nad ich sily ešte v roku 2001 Angličania. Zápas sa vtedy skončil 1:5.

„Nemecký tím veril, že je opäť na správnej ceste. Kameňom úrazu sa však stal robustný súper. Po prehre ustúpil optimizmus a prišla veľká frustrácia,“ píše nemecký Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Patetickým zjavom sa nemecká reprezentácia zahanbila do špiku kosti a prehrala v Duisburgu 1:2 proti Severnému Macedónsku. Áno, Severné Macedónsko.

Nemeckej hre chýbalo odhodlanie. Keď futbalový trpaslík číslo 65 vo svetovom rebríčku, ktorý má v najlepších európskych ligách iba štyroch hráčov, porazí štvornásobných majstrov sveta, znie to smiešne,“ uvádza nemecký bild.de

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Blamáž, potupa, hanba. Neexistujú výhovorky, toto sa nesmie stať, kajal sa kapitán Nemecka