Neapol plače z eufórie. Bol to hrozný futbal z oboch strán, tvrdí tréner Juventusu

Koulibaly.
Koulibaly. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|23. apr 2018 o 01:59

Futbalisti SSC Neapol stiahli náskok Juventusu na jediný bod. Hamšíkovi môže pomôcť k titulu Škriniar.

BRATISLAVA. Bol to emotívny moment. Po tvárach fanúšikov stekali slzy. Boli ich stovky, možno až tisícky. Hostia ich ronili od radosti, domáci od žiaľu.

„Je to víťazstvo pre neapolský ľud. Vyrástli sme mentálne, takticky aj technicky, inak by sme nemohli v Turíne vyhrať,“ vyhlásil tréner Neapola Maurizio Sarri.

Najväčší hit 34. kola talianskej ligy rozhodol gól hlavou, ktorý padol v poslednej minúte. Hrdinom Neapola bol Kalidou Koulibaly.

Takmer dvojmetrový Senegalčan ťažil z fantastického výskoku v štýle basketbalistu NBA. Neapol vyhral na pôde lídra z Juventusu Turín nečakane 1:0.

„My Neapolčania stále veríme v seba, vo svoj štýl. Nikdy sme nepochybovali. Môžeme byť na seba hrdí,“ tvrdil podľa talianskych médií Koulibaly.

Legendárny Diego Maradona pózoval na sociálnej sieti s jeho dresom. V denníku corrieredellosport.it karikaturista zobrazil Koulibalyho ako spasiteľa so svätožiarou.

Bol to hrozný futbal?

Neapol zdramatizoval boj o titul, na Juventus stráca už iba bod. „Nikdy sme nevzdali boj o titul. Budeme bojovať, kým to nebude matematicky isté. Plánujeme vyhrať všetky zvyšné zápasy,“ dodal stopér SSC. Jeho tím vyhral v Turíne prvýkrát od roku 2009.

SSC ťahá sériu tridsiatich zápasov vonku bez prehry. Obdivuhodným gestom zaujal kapitán Juventusu Gianlugi Buffon.

Stále máme malú šancu, že Juventus predbehneme.


Maurizio Sarri

Legendárny brankár napriek prehre prišiel za každým hráčom Neapola a úprimne mu gratuloval. Po zápase v šatni Neapolčania oslavovali a tancovali. Od radosti sa oblievali vodou.

Neapol bol lepším tímom, dominoval v držaní lopty a vytvoril si viac šancí. Juventus nevyslal ani jednu strelu na bránku.

„Bolo to hrozný futbal, z oboch strán,“ hodnotil tréner Juventusu Massimiliano Allegri. „Stále sme vo výhode a máme aj lepšie skóre,“ dodal.

Futbalisti zaujali v priebehu zápasu aj iným netradičným gestom. Tváre väčšiny hráčov z oboch táborov zdobili červené pruhy v indiánskom štýle. Prečo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol plače z eufórie. Bol to hrozný futbal z oboch strán, tvrdí tréner Juventusu