Miami opäť doplatilo na žalostnú streľbu, k finále je bližšie Boston

Basketbalisti tímu Miami Heat.
Basketbalisti tímu Miami Heat. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. máj 2022 o 07:10 (aktualizované 26. máj 2022 o 07:50)

Najlepším strelcom zápasu bol Jaylen Brown.

NBA - finále Východnej konferencie - 5. zápas

Miami Heat - Boston Celtics 80:93

Najviac bodov: Adebayo 18 (10 doskokov). Vincent 15, Butler 13 - Brown 25, Tatum 22 (12 doskokov), Horford 16

/stav série: 2:3/

MIAMI. Basketbalistov Bostonu Celtics delí jedno víťazstvo od postupu do finále NBA. V noci na štvrtok uspeli na palubovke Miami 93:80 v piatom stretnutí finále Východnej konferencie a vedú v sérii 3:2 na zápasy.

Za víťazov dal Jaylen Brown 25 bodov, Jayson Tatum pridal 22 bodov a 12 doskokov. Domácim nestačilo 18 bodov a 10 doskokov Bama Adebaya.

Boston rozhodol o svojom triumfe v tretej štvrtine, ktorú vyhral 32:16.

"Našou obranou sme súpera unavili a dostali do stresu. Táto hra nám fungovala počas play off mnohokrát," vyjadril spokojnosť kouč Celtics Ime Udoka.

Miami opäť doplatilo na žalostnú, ba priam až tragickú streľbu z poľa. Vo štvrtom zápase dosiahlo iba 82 bodov, tentokrát ešte o dva menej.

Zverenci trénera Erika Spoelstru premenili len necelých 32 percent svojich striel a spoza trojkového oblúka sa ujalo len sedem zo 45 pokusov.

Navyše, pre problémy so slabinami po druhýkrát za sebou nenastúpil držiteľ ceny pre najlepšieho náhradníka NBA v sezóne Tyler Herro.

"Nebudeme sa vyhovárať. Na každej strane sú hráči, ktorí nie sú stopercentne zdraví. Boston nám dnes skrátka dal nakladačku," priznal Spoelstra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Miami opäť doplatilo na žalostnú streľbu, k finále je bližšie Boston