Nezaočkovaného Irvinga pustili do šatne, tím dostal pokutu

Kyrie Irving na zápase Nets.
Kyrie Irving na zápase Nets. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. mar 2022 o 10:35

Nedeľné víťazstvo nad Knicks sledoval ako fanúšik.

NEW YORK. Klub Brooklyn Nets dostal od vedenia zámorskej basketbalovej NBA pokutu 50.000 dolárov za to, že pustil nezaočkovaného Kyrieho Irvinga do šatne počas zápasu s New Yorkom Knicks v hale Barclays Center.

Aj po uvoľnení koronavírusových opatrení v New Yorku nemajú totiž osoby bez ukončenej vakcinácie proti COVID-19 do týchto priestorov prístup. Podľa ligy klub porušil aj ochranný protokol NBA.

Irving bez zaočkovania stále v New Yorku nemôže hrať zápasy, po uvoľnení protipandemických opatrení však už môže vstúpiť do verejných priestorov v miestnych halách.

Nedeľné víťazstvo 110:107 nad Knicks sledoval ako fanúšik z hľadiska za lavičkou, no potom išiel za spoluhráčmi aj do šatne.

Pre zamestnancov, ktorí sa môžu v týchto priestoroch pohybovať, pritom stále platí povinnosť očkovania. "Nechápem to. Všetci sme zmätení. Veď v budove sa aj tak nachádzajú nezaočkovaní ľudia," zastal sa Irvinga spoluhráč Kevin Durant, ktorý vyzval starostu New Yorku Erica Adamsa, aby situáciu vyriešil. Informáciu priniesla agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nezaočkovaného Irvinga pustili do šatne, tím dostal pokutu