Naposledy som si takto zachytal proti Španielsku, vyhlásil muž zápasu

Daniel Sturridge (v červenom) sa pokúša ohroziť Matúša Kozáčika v bráne Slovenska.
Daniel Sturridge (v červenom) sa pokúša ohroziť Matúša Kozáčika v bráne Slovenska. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi|20. jún 2016 o 23:46

Za najlepšieho hráča stretnutia ho vybral bývalý francúzsky futbalista Christian Karembeu.

ST. ÉTIENNE. Pri samostatnom úniku najrýchlejšieho anglického hráča Jamieho Vardyho zaváhal. Nevybehol, ale následne jeho pokus zneškodnil. Odvtedy sa dostal do brankárskeho tranzu a likvidoval jednu šancu súpera za druhou.

Slovenský brankár Matúš Kozáčik ukázal výborný reflex na čiare a dominoval aj vo vzduchu. Zaslúžene ho vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu.

„Vedeli sme, že Angličania majú postup istý a nebudú hrať úplne ofenzívne. Oni so svojou kvalitou chceli vyhrať a získať prvé miesto,“ uviedol 32-ročný brankár.

Kozáčik musel zasahovať aj pri šanci Adama Lallanu.

Slováci skončili v základnej skupine na treťom mieste. „Je to fantastické, bol to náš cieľ. Po prvom zápase to nevyzeralo najlepšie, ale našťastie sme ďalšie dva zvládli. Verím, že štyri body nám budú stačiť na postup,“ dodal.

Počas kvalifikácie na majstrovstvá Európy nechýbal ani jednu minútu. Aj vďaka jeho výkonom si Slováci môžu premiérovo zahrať na tomto turnaji.

„Matúš podal výborný výkon. V reprezentácii chytá stabilne dobre. Je to poctivý brankár a cenu pre najlepšieho hráča mu veľmi prajem,“ povedal tréner Kozák.

„Naposledy som si takto zachytal proti Španielsku," priznal Kozáčik.

"Anglický tím má svoju kvalitu. Potvrdzoval to v kvalifikácii aj v základnej skupine. Vedeli sme, že hráči sú ofenzívne ladení a budú nepríjemní. Držali fantasticky loptu. Našťastie sme neinkasovali a ubránili nerozhodný stav."

Angličania postupujú zo základnej skupiny z druhého miesta s piatimi bodmi. „Pred našim zápasom vystriedali zopár hráčov. Na ich štýle hry sa nič nezmenilo. S týmto futbalom uspejú a dostanú sa ďalej ako do osemfinále,“ uzavrel.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Anglicko: fotogaléria

2.9.2016

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Naposledy som si takto zachytal proti Španielsku, vyhlásil muž zápasu