Najlepší hráč Slovana Milinkovič nemôže hrať za Slovensko

(Autor: TASR)
SITA|24. máj 2013 o 15:20

Marko Milinkovič nemôže reprezentovať Slovenko, lebo odohral zápas za mládežnícku reprezentáciu Srbska.

BRATISLAVA. Srbský stredopoliar sa nemôže stať slovenským reprezentantom vo futbale. Záložník čerstvého majstra ŠK Slovan Bratislava síce môže dostať slovenské občianstvo, ale keďže odohral v minulosti súťažný duel za mládežnícku reprezentáciu Srbska, nestane sa členom A-mužstva SR.

"Marko Milinkovič podľa platnej legislatívy Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) nemôže reprezentovať Slovenskú republiku, nakoľko odohral súťažné stretnutie za mládežnícku reprezentáciu Srbska a v tom čase nemal občianstvo Slovenskej republiky. Ak by v čase, keď absolvoval tento zápas, mal už slovenské občianstvo, splnil by v súčasnosti platné podmienky FIFA na zmenu asociácie, ktorú reprezentuje a mohol by nastúpiť za Slovenskú republiku," znie stanovisko legislatívneho oddelenia SFZ, ku ktorému dospelo na základe konzultácie s FIFA.

Informáciu o možnej Milinkovičovej snahe získať slovenské občianstvo priniesol web B92 s odvolaním sa na srbský denník Sport. "Áno, som pripravený byť súčasťou reprezentácie. Tréner Griga ma niekoľkokrát kontaktoval. Pred dvoma mesiacmi som podal potrebné dokumenty a zrejme toto leto by som mal dostať papiere. Slovenský pas by mi navyše mohol otvoriť ďalšie dvere," uviedol podľa spomenutého zdroja rodák z Belehradu (nar. 16. apríla 1988), ktorý odštartoval slovenskú anabázu v roku 2007 v MFK Košice a od februára 2011 je v bratislavskom Slovane. Milinkovič je bývalý srbský reprezentant do 21 rokov, v auguste 2009 odohral svoj jediný duel v seniorskom drese "Plavich" v príprave proti Juhoafrickej republike.

Slovenské občianstvo nedávno získal Argentínčan David Depetris, ktorého debut v národnom tíme je na spadnutie. Prvým naturalizovaným hráčom v reprezentácii bol Togčan Karim Guédé, premiéru si odbil v auguste 2011 v Klagenfurte proti Rakúšanom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Najlepší hráč Slovana Milinkovič nemôže hrať za Slovensko