Nagy opúšťa Košice, Kurri: Jokeritu prinesie rýchlosť i myšlienku

(Autor: SITA)
TASR|28. nov 2013 o 09:42

Najproduktívnejší útočník Košíc odohral 22 zápasov, v ktorých získal 23 bodov.

KOŠICE. Skúsený hokejový útočník Ladislav Nagy opúšťa extraligové Košice a mieri do najvyššej fínskej súťaže. Po dohode s materským klubom odchádza do Jokeritu Helsinki, aktuálne šiesteho tímu tabuľky Liigy.

Najproduktívnejší útočník v drese Košíc odohral v aktuálnom ročníku slovenskej Tipsport extraligy 22 zápasov, v ktorých získal 23 bodov za 9 gólov a 14 asistencií.

"Sme radi, že nám Laco pomohol v doterajšom priebehu sezóny a prispel k dobrým výkonom nášho mužstva," uviedol pre hckosice.sk generálny manažér oceliarov Juraj Bakoš.

Tridsaťštyriročný krídelník má na konte vyše 400 zápasov v NHL, kde obliekal dresy St. Louis, Phoenixu, Dallasu a Los Angeles.

Jokerit Helsinki bude hrať od novej sezóny v KHL. Nagy mal priletieť do Helsínk vo štvrtok, premiéru by mal absolvovať v piatkovom derby proti IFK Helsinki. V Jokerite bude nosiť dres s číslom 27.

"Nagy pôsobil v najsilnejších svetových ligách a hral dlhé roky za národný tím. Je to šikovný hráč, ktorý prinesie do nášho mužstva rýchlosť i myšlienku," povedal generálny manažér klubu Jari Kurri.

"Nagyov príchod neznamená, že sme ukončili posilňovanie tímu. Do konca prestupovej uzávierky by sme chceli vystužiť mužstvo ešte niekoľkými hráčmi," dodal bývalý legendárny útočník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nagy opúšťa Košice, Kurri: Jokeritu prinesie rýchlosť i myšlienku