Na Selkeho trofej nominovali Dacjuka, Richardsa a Keslera

TASR|28. apr 2009 o 19:35

Ruský hokejista Pavel Dacjuk bude mať možnosť obhájiť minuloročnú Selkeho trofej, ktorú udeľujú pre najlepšieho brániaceho útočníka NHL.

NEW YORK. Trojicu nominovaných dopĺňajú center Philadelphie Flyers Mike Richards a univerzálny útočník Vancouveru Canucks Ryan Kesler.

Dacjuk dominoval v základnej časti nielen v ofenzíve, ale činil sa aj na druhej strane klziska. Skončil druhý v štatistike vypichnutých pukov (89) za Jevgenijom Malkinom. Zaznamenal aj 34 plusových bodov, čo je tiež relevantným ukazovateľom efektívnej obrannej hry ruského centra. V úspešnosti vyhraných buly mu patrila 9. priečka, keď získal puk v 56 percentách vhadzovaní.

Richards bol ozajstným lídrom Flyers, v aktuálnej sezóne viedol "letcov" už v úlohe kapitána. Verne sa to odzrkadlilo aj v štatistikách, keď viedol klubové rebríčky vo vyhratých vhadzovaniach, asistenciách a získaných pukoch. Jeho hra zapadá aj do dlhodobej hernej filozofie Philadelphie, keď často využíva na odstavenie súpera svoje fyzické prednosti. Efektívne doluje puky v rohoch klziska a je často nasadzovaný na oslabenia. Richards bol najlepší v lige v skórovaní v oslabení (7 gólov), zapísal si 90 bolokovaných striel (s Chrisom Drurym najlepší medzi forwardmi) a 83-krát potrestal súpera odobratím puku.

Trochu prekvapivo sa ušlo miesto medzi najlepšími aj pre Keslera. Ten sa vyznačuje najmä svojou univerzálnosťou, keď dokáže centrovať v "údržbárskom" útoku, ale aj byť krídelníkom v prvej útočnej formácii medzi najväčšími hviezdami v tíme "kosatiek".

V takmer všetkých ukazovateľoch je slabší než Dacjuk a Richards, ale spoluhráč Pavla Demitru nie je aj tak bez šance na víťazstvo. Sedemdesiatimi blokovanými strelami bol medzi útočníkmi na 7. mieste, od súpera zobral aj 74 pukov (7. miesto v lige) a dvakrát skóroval aj v oslabení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na Selkeho trofej nominovali Dacjuka, Richardsa a Keslera