Na pohár chcú čo najskôr zabudnúť

Sportnet|20. feb 2006 o 00:00

Hoci bol dánsky majster Ikast Bording už po žrebe vysokým favoritom osemfinálového dvojzápasu Pohára EHF so Šaľou, zverenky Dariny Braunovej dokázali prehrou o dva góly (28:30) v prvom stretnutí zamiešať karty a nečudo, že v domácej odvete mali plnú ...

Hoci bol dánsky majster Ikast Bording už po žrebe vysokým favoritom osemfinálového dvojzápasu Pohára EHF so Šaľou, zverenky Dariny Braunovej dokázali prehrou o dva góly (28:30) v prvom stretnutí zamiešať karty a nečudo, že v domácej odvete mali plnú halu. Na palubovke Dusla sa ale hralo až nečakane jasne v réžii Ikastu.

"Súper bol výborne pripravený, brankárka Mortensenová mala dokonale preštudované naše spôsoby zakončenia, zápas Dánkam jednoducho vyšiel podľa ich predstáv," povedala v sobotu sklamaná krídelníčka Šale Monika Flašková. Hoci vyradenie určite bolelo, hráčky slovenského majstra musel hriať potlesk dvoch tisícok divákov, ktorí v druhom polčase viac ráz spontánne ocenili tohtosezónnu šaliansku pohárovú púť. "Diváci boli naozaj fantastickí, uznali silu súpera i naše snaženie," sklonila sa autorka štyroch gólov pred objektívnym fanúšikom. Rozčarovanie sa v sobotu zračilo aj z tváre trénerky Dariny Braunovej, nakoniec ale prevládol optimizmus. "Myslím si, že účasť v osemfinále je pre mňa i pre naše novotvoriace sa družstvo pekným úspechom."

Šaľa je z pohára vonku, hráčky Dusla sa môžu odteraz sústrediť iba na najvyššiu domácu súťaž. Potvrdzuje to aj jedna z opôr nášho majstra. "Na pohár treba čím skôr zabudnúť, musíme si vydobyť čo najlepšiu pozíciu pred blížiacim sa vyvrcholením našej ligy, aby sme pre Šaľu vybojovali opäť titul," dodala Flašková.





Zostava Dusla: Fabiánová, Némethová, Kútna - Flašková 4, Vlčková 5, Antalová, Gáborová 2, Fečová 1, Pileková, Váradyová 1, Csalava 4, Halásová 6/4, Púčiková, Šalatová 1. Pred 2 000 divákmi rozhodovali Bebetsos a Meimaridis (obaja Grécko), pokutové hody: 5/4 - 5/4, vylúčenia 2:4, ČK: 50. Knudsenová (Ikast).

Prvý zápas 28:30, do štvrťfinále Pohára EHF postupuje Ikast Bording.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Na pohár chcú čo najskôr zabudnúť