Na EURO štartuje premiérovo a už je štvrtý najlepší v histórii

Nemecký brankár Manuel Neuer len vyráža loptu pred seba a Antoine Griezmann strieľa druhý gól Francúzska v semifinále majstrovstiev Európy vo futbale.
Nemecký brankár Manuel Neuer len vyráža loptu pred seba a Antoine Griezmann strieľa druhý gól Francúzska v semifinále majstrovstiev Európy vo futbale. (Autor: SITA/AP)
SITA|8. júl 2016 o 07:27

Antoine Griezmann skóroval na majstrovstvách Európy už šesťkrát. Iba traja futbalisti dali na kontinentálnych šampionátoch viac gólov.

MARSEILLE. Francúzsky futbalista Antoine Griezmann sa so šiestimi gólmi ocitol už na štvrtom mieste medzi najlepšími strelcami histórie európskych šampionátov. Posunuli ho tam dva góly v semifinálovom súboji proti Nemecku (2:0) v Marseille, ktorými rozhodol o postupe Francúzska do finále.

Na čele historického poradia kanonierov je duo Michel Platini a Cristiano Ronaldo s deviatimi gólmi, pričom Portugalčan má rovnako ako Griezmann šancu vylepšiť svoje skóre v nedeľňajšom finálovom súboji ME 2016 v Paríži.

Za dvojicou Platini - Ronaldo je tretí sedemgólový Angličan Alan Shearer. Ďalej nasleduje sedem šesťgólových kanonierov: Zlatan Ibrahimovič (Švéd.), Thierry Henry (Fr.), Patrick Kluivert a Ruud van Nistelrooy (obaja Hol.), Nuno Gomes (Portug.), Antoine Griezmann (Fr.) a Wayne Rooney (Angl.).

Zatiaľ čo väčšina týchto strelcov potrebovala na svoje góly viacero účastí na šampionátoch, Francúz Platini nastrieľal všetkých deväť gólov na ME 1984, rovnako ako Griezmann dosiahol šesť na práve vrcholiacich ME 2016.

Šiesty gól Antoina Griezmanna na prebiehajúcom šampionáte.

Najlepší strelci histórie ME vo futbale:

9 gólov: Michel Platini (Fr.) a Cristiano Ronaldo (Portug.)

7 gólov: Alan Shearer (Angl.)

6 gólov: Zlatan Ibrahimovič (Švéd.), Thierry Henry (Fr.), Patrick Kluivert a Ruud van Nistelrooy (obaja Hol.), Nuno Gomes (Portugal), Antoine Griezmann (Fr.) a Wayne Rooney (Angl.)

5 gólov: Savo Miloševič (Juh.), Marco van Basten (Hol.), Milan Baroš (ČR), Mario Gómez, Jürgen Klinsmann (obaja Nem.), Fernando Torres (Šp.), Zinedine Zidane (Fr.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Na EURO štartuje premiérovo a už je štvrtý najlepší v histórii