Na Cypre vyhorelo auto ďalšiemu rozhodcovi, hrozí bojkot

SITA|17. mar 2015 o 12:17

Na Cypre sa množia útoky na futbalových rozhodcov, zvažujú aj bojkot zápasov.

LIMASSOL. Na Cypre sa stal ďalší rozhodca obeťou útoku neznámych výtržníkov, Leontiosovi Trattosovi niekto zapálil v garážach automobil. Za posledný rok ide o šiesty podobný incident.

Polícia v utorok potvrdila, že nešlo o náhodné vzplanutie auta, ktoré bolo zaparkované v spoločnej baráži domu, kde rozhodca žije.

Trattosa napadli už druhýkrát, vlani mu pred domom vybuchla bomba. Pre útoky, ktoré majú na svedomí nespokojní fanúšikovia, už dvakrát v tejto sezóne prerušili na jeden týždeň cyperskú najvyššiu súťaž.

Podľa tajomníka Cyperskej rozhodcovskej asociácie Charalambosa Skapoulisa zvažujú arbitri bojkot najbližších ligových stretnutí, pretože sa obávajú o svoj majetok i životy.

"Situácia sa môže ešte zhoršiť. Nemôžeme pokračovať v našej práci, lebo to môže viesť ešte k vážnejším útokom. Sme si vedomí dôsledkov, ale niečo musíme urobiť. Zvážime všetky možnosti," priznal Skapoulis.

Rozhodcovia sú nespokojní s doterajším priebehom vyšetrovania predchádzajúcich incidentov.

"Ak sa nemýlim, za posledných dvanásť mesiacov boli rozhodcovia šesťkrát obeťami podobných činov. Nikto zatiaľ nič nevyšetril, nikoho nezatkli a nikto nie je zodpovedný," dodal Skapouli. Informácie zverejnil web denníka Cyprus Mail.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na Cypre vyhorelo auto ďalšiemu rozhodcovi, hrozí bojkot