Slovenských hokejistov čakajú dva zápasy proti Lotyšsku, v Poprade pokračujú v príprave

Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie pred zápasmi Euro Hockey Challenge s Lotyšskom v Poprade.
Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie pred zápasmi Euro Hockey Challenge s Lotyšskom v Poprade. (Autor: TASR)
SITA|17. apr 2018 o 16:14

Tréner Craig Ramsay má aktuálne k dispozícii 25 hráčov.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia v utorok popoludní začala v Poprade ďalší týždeň spoločnej prípravy na májové majstrovstvá sveta v Dánsku.

Tréner Craig Ramsay má aktuálne k dispozícii 25 hráčov - troch brankárov, deviatich obrancov a trinástich útočníkov.

Pozrite si momentky zo zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie v Poprade: fotogaléria

19.4.2018

Dva zápasy proti Lotyšom

Tento týždeň zakončia Slováci dvoma prípravnými zápasmi, v piatok v Michalovciach a v sobotu v Poprade privítajú Lotyšov.

V porovnaní s minulotýždňovými zápasmi v Nemecku (víťazstvá 2:1 po samostatných nájazdoch a 4:1) v príprave tímu SR nepokračujú obrancovia Martin Gernát, Richard Stehlík a útočník Tomáš Mikúš.

Do kádra pribudli beci Dominik Graňák (Hradec Králové), Andrej Sekera (Edmonton Oilers) a útočník Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš).

V družstve je aj zadák Adam Jánošík (Liberec), ktorý sa síce minulý týždeň pripravoval s reprezentáciou, no necestoval do Nemecka na prípravné zápasy. V utorok od 17.00 h nastúpili Slováci v popradskej aréne na tréning.

"Mám stále problémy s kolenom. Uvidíme, ako to bude vyzerať, keď teraz pôjdem na ľad. Doteraz som len rehabilitoval. Múdrejší teda budem až po tréningu. Neviem teda ešte stopercentne povedať, či budem hrať v najbližších dvoch zápasoch a môcť ísť naplno," uviedol Andrej Sekera.

Sekera: Ramsay preferuje kanadský štýl hokeja

Obranca Edmontonu v reprezentačnej šatni veľa hráčov nepoznal, keďže ich tam v čase jeho popradského príchodu ešte veľa nebolo.

"Zoznámil som sa s tými, ktorých som videl prvýkrát, podali sme si ruky a rozbalil som si výstroj," povedal Sekera. Za sebou má už šesť účastí na majstrovstvách sveta, ale pod trénerom Craigom Ramsayom ešte nehral.

Andrej Sekera na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie v Poprade.
Andrej Sekera na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie v Poprade. (Autor: TASR)

"Je to kanadský tréner, ktorý preferuje kanadský štýl hokeja: Bude to trochu zmena, som zvedavý. Čo som sa pýtal ľudí v Edmontone, ktorí pod ním trénovali, nikto nepovedal o ňom zlé slovo," skonštatoval skúsený 31-ročný bek.

Posledné dva zápasy základnej časti sezóny NHL neodohral pre spomenuté zranenie kolena. Nerobili mu v tíme Oilers s odchodom na majstrovstvá sveta?

"Nie, nechali to na mňa. Vraveli, že mám vlastný rozum a sám viem, či budem môcť hrať alebo nie."

Jánošík: V tíme máme veľkú konkurenciu

Okrem Sekeru sa v utorok pod Tatrami k reprezentantom pridal aj ďalší obranca Adam Jánošík.

"Teším sa, že už som sa dal zdravotne dokopy a začal trénovať. Je dobré, že chalani v Nemecku vyhrali oba zápasy a dúfam, že proti Lotyšom na to nadviažeme.

Je fajn, že máme v tíme veľkú konkurenciu aj v obrane a už je medzi nami taká osobnosť ako Andrej Sekera," uviedol zadák českého Liberca Jánošík.

V piatok v Michalovciach by mal absolvovať svoj stý reprezentačný duel Michel Miklík, o deň neskôr v Poprade by mal rovnakú métu dosiahnuť majster sveta z Göteborgu 2002 Ladislav Nagy.

"Stovka je pekné číslo, ale netuším, či sa pri takých míľnikoch niečo udeje aj v šatni. Zatiaľ som to nezažil s nijakým hráčom. Počul som od vás, že hneď po mne bude mať stovku aj Laco Nagy, tak to je super.

Na svoj prvý zápas v reprezentácii si nepamätám, skôr na prvý gól. Prišlo to na Nemeckom pohári proti Američanom," prezradil Michel Miklík.

Domáce stretnutia proti Lotyšsku (20. a 21. apríla) budú súčasťou seriálu Euro Hockey Challenge rovnako ako zápasy v Nemecku a Švédsku.

Slováci v príprave na májové MS v Dánsku okrem Lotyšov nastúpia ešte dvakrát proti Francúzom (Nitra a Piešťany), čaká ich aj súboj proti výberu Kórejskej republiky (Piešťany).

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na prípravné zápasy proti Lotyšsku:

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 4 zápasy/0 gólov), Dávid Hrenák (St. Cloud State University, USA/NCAA, 2/0), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové, ČR, 2/0)

Obrancovia: Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec, ČR, 49/2), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL, 34/4), Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR, 65/4), Martin Fehérváry (Oskarshamn, Švéd., 4/0), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové, ČR, 179/10), Mário Grman (Piráti Chomutov, ČR, 4/0), Juraj Valach (Piráti Chomutov, ČR, 32/1), Peter Trška (HC Vítkovice, ČR, 17/0), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, Kan./NHL, 62/8)

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 48/9), Lukáš Cingeľ (Mountfield Hradec Králové, ČR, 39/4), Dávid Bondra (HK Poprad, 4/0), Dávid Buc (HK Poprad, 14/1), Patrik Svitana (HK Poprad, 8/1), Michal Krištof (HK Nitra, 12/0), Matej Paulovič (HK Nitra, 13/2), Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš, 8/0), Andrej Kudrna (Sparta Praha, ČR, 39/10), Marek Hovorka (HC Košice, 38/2), Michel Miklík (HC Košice, 99/24), Ladislav Nagy (HC Košice, 98/31), Eduard Šimun (HC Nové Zámky, 4/1

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenských hokejistov čakajú dva zápasy proti Lotyšsku, v Poprade pokračujú v príprave