Odohrali iba jeden zápas. Africký tím predčasne skončil na MS

Momentka zo zápasu Maďarsko - Kapverdy, MS v hádzanej 2021.
Momentka zo zápasu Maďarsko - Kapverdy, MS v hádzanej 2021. (Zdroj: TASR, Autor: Twitter IHF)
TASR|18. jan 2021 o 16:07

V tíme nemali dostatok hráčov.

KÁHIRA. Hádzanári Kapverd museli pre koronavírus v tíme odstúpiť z prebiehajúcich majstrovstiev sveta v Egypte.

Po kontumačnej prehre s Nemeckom 0:10 sa im nepodarilo dostať na ďalší zápas turnaja s Uruguajom nových hráčov a rozhodli sa ukončiť účinkovanie na MS.

Kapverdy mali problémy s koronavírusom v tíme už pred odchodom do Egypta, v dejisku potom testy odhalili viacero nových prípadov.

V sobotu pribudli ďalší dvaja nakazení a africký nováčik šampionátu tak nemal na zápas s Nemeckom k dispozícii potrebných desať hráčov. Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) preto podľa pravidiel rozhodla o kontumácii.

V utorok mali Kapverdy nastúpiť na posledný duel v skupine proti Uruguaju, no funkcionárom tímu sa podľa agentúry DPA nepodarilo dostať do dejiska MS náhradníkov, aby sa mohlo stretnutie uskutočniť.

Uruguaj si tak po predchádzajúcich prehrách s Nemeckom a Maďarskom zapíše body za kontumačnú výhru nad Afričanmi a postúpi z tretieho miesta. Kapverdy sa z turnaja odhlásili.

"IHF to akceptovala, tento krok chráni zdravie všetkých aktérov majstrovstiev sveta," uviedla Medzinárodná hádzanárska federácia v oficiálnom komuniké.

Pre koronavírus museli účasť v Egypte odvolať ešte pred turnajom reprezentácie ČR a USA. Nahradili ich Severné Macedónsko a Švajčiarsko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Odohrali iba jeden zápas. Africký tím predčasne skončil na MS