Mourinho dúfa, že Kane neodohrá všetky reprezentačné zápasy

José Mourinho a Harry Kane.
José Mourinho a Harry Kane. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. okt 2020 o 10:27

Obáva sa jeho preťaženia.

LONDÝN. Tréner Tottenhamu Hotspur Jose Mourinho sa pokúsil kouča anglickej futbalovej reprezentácie Garetha Southgatea presvedčiť, aby nenasadil kanoniera Harryho Kanea do všetkých troch duelov v najbližšom reprezentačnom bloku.

Obáva sa jeho preťaženia a zranenia. Mourinho naopak sľúbil, že pred ME v roku 2021 bude Kanea šetriť, kde sa dá.

Kapitán Tottenhamu mal v uplynulých dňoch náročný program, keďže londýnsky klub hral aj zápasy predkola Európskej ligy. Vo štvrtok po víťazstve 7:2 nad Maccabi Haifa postúpil do skupinovej fázy a Kane sa strelecky presadil trikrát.

"Jeho vystúpenie bolo pre nás zásadné. Priniesol nám zopár miliónov libier a účasť v skupinovej fáze súťaže, v ktorej máme ambície. Môj priateľ Gary však nemusí žiarliť. Sľubujem, že Kane už do konca sezóny neodohrá ani minútu v zápase, ktorý bude mať iba priateľský charakter," povedal podľa AFP Mourinho.

Tréner Southgate medzitým vyzval anglických hráčov, aby si vážili pozvánku do reprezentácie. Reagoval tak na prípad mladíkov Masona Greenwooda a Phila Fodena, ktorých musel počas predchádzajúceho zrazu poslať predčasne domov pre porušenie karantény.

Vynechal ich aj z kádra na nasledujúce tri zápasy, ale v novembrovom asociačnom termíne by sa mali vrátiť.

"Neustále musíme pracovať na tímovej kultúre. Tá sa neustále vyvíja a nikdy sa hlboko nezapustí, pretože hráči prichádzajú a odchádzajú. Preto si stále treba pripomínať, čo to znamená nosiť reprezentačný dres," vyhlásil Southgate.

Angličanov čaká v októbri prípravný zápas s Walesom vo Wembley a súboje Ligy národov proti Belgicku a Dánsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho dúfa, že Kane neodohrá všetky reprezentačné zápasy