Mourinho sa vracia do Chelsea, podpísal na štyri roky

(Autor: SITA/AP)
SITA|3. jún 2013 o 10:20

V pondelok predstavitelia londýnskeho klubu oficiálne potvrdili návrat Mourinha na lavičku.

MADRID. Futbalový tréner José Mourinho bude po druhý raz vo svojej kariére viesť anglický klub FC Chelsea. "The Blues" o tom informovali v pondelok na svojej oficiálnej stránke. Päťdesiatročný kouč podpísal s vedením klubu kontrakt na štyri roky.

"Som nadšený, že môžem privítať Joseho naspäť v Chelsea. Jeho neutíchajúce úspechy, elán a ambície z neho urobili najlepšieho kandidáta na tento post," vyhlásil šéf exekutívy Chelsea Ron Gourlay.

"Je našim cieľom posúvať klub vpred k výraznejším úspechom a Jose je číslom jedna pri výbere, pretože veríme, že je tým správnym trénerom na dosiahnutie stanovených cieľov."

"Mám pocit, že ľudia ma tu majú radi," uviedol Mourinho, ktorého budú v Londýne sprevádzať ako asistenti Rui Faria, Silvino Louro a Jose Morais. Spolupracovať budú s momentálnymi členmi realizačného tímu Steveom Hollandom, Christophom Lollichonom a Chrisom Jonesom.

"Teraz už môžem povedať, že som jeden z vás," odkázal Mourinho fanúšikom The Blues prostredníctvom Chelsea TV. "Nikdy som neskrýval, že vo futbale mám dve vášne - Inter Miláno a Chelsea a Chelsea je pre mňa viac ako dôležitá."

"Special One" Mourinho v rokoch 2004 - 2007 s aktuálnym držiteľom trofeje pre víťaza Európskej ligy UEFA dvakrát triumfoval v Premier League, získal FA Cup a dva Ligové poháre.

Počas troch sezón sa s FC Chelsea dvakrát dostal do semifinále Ligy majstrov. Na Stamford Bridge ho prepustili v septembri 2007.

Rodák zo Setúbalu strávil v Reale Madrid tiež tri sezóny. Podarilo sa mu zastaviť FC Barcelona a v sezóne 2011/2012 získal ligový titul a španielsky Kráľovský pohár. Jeho predstavy sa nenaplnili v Lige majstrov, keď trikrát neuspel v semifinále.

Mourinho strieda v Chelsea španielskeho trénera Rafaela Beniteza, ktorý sa na lavičku posadil v priebehu sezóny ako dočasný kouč. Londýnčanov priviedol k 3. miestu v Premier League a k triumfu v Európskej lige.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho sa vracia do Chelsea, podpísal na štyri roky