Bizarné a chaotické. Som majster sveta? Ste si istý? pýtal sa Verstappen

Holandský pilot F1 Max Verstappen.

Bizarné a chaotické. Som majster sveta? Ste si istý? pýtal sa Verstappen

Holandský pilot F1 Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
Holandský pilot F1 Max Verstappen.
Holandský pilot F1 Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|9. okt 2022 o 12:10

Max Verstappen sa druhýkrát stal majstrom sveta.

SUZUKA. Pred Veľkou cenou Japonska boli karty rozdané jasne. Ak Max Verstappen získa o osem bodov viac ako Charles Leclerc, bude majstrom sveta.

V sobotu mimoriadne tesne vyhral na okruhu Suzuka kvalifikáciu. A pokiaľ by vyhral aj preteky, plus k ním pridal bod navyše za najrýchlejšie kolo, nemusel by sa pozerať na to, koľko bodov získa Leclerc.

Lenže preteky v Japonsku boli špecifické. Po úvodných troch kolách piloti zamierili späť do boxov, pretože poveternostné podmienky boli proti.

Dážď však postupne ustál a po skoro dvojhodinovom čakaní sa znovu začalo pretekať. Nešlo sa však na počet kôl, ale časomiera odpočítavala čas do konca. Boli to akoby šprintové preteky na 40 minút.

Napokon ich Verstappen vyhral, no zdalo sa, že majstrovské oslavy bude musieť odložiť. Očakávalo sa totiž, že keďže sa neodjazdila ani polovica z predpísaného počtu kôl, budú sa udeľovať iba polovičné body.

Vedenie pretekov situáciu nezvládlo a vznikol z toho poriadny chaos.

Formulový svet sa zbláznil

Max Verstappen išiel na rozhovor po pretekoch "iba" v pozícii víťaza veľkej ceny.

"Som veľmi šťastný, že sme nakoniec pretekali. Dážď bol silný, pre jazdcov to bolo náročné, ale v závere už boli podmienky dobré. Moje auto dnes doslova lietalo a som rád, že som dokázal zvíťaziť," povedal Verstappen.

Medzitým sa však v televíznej grafike objavil titulok, ktorý odštartoval chaos. Niektorí sa čudovali, iní oslavovali, ďalší nahadzovali čísla do kalkulačiek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Bizarné a chaotické. Som majster sveta? Ste si istý? pýtal sa Verstappen