Hviezdu KSW tvrdo knokautoval. Proti Vémolovi som nebol v kondícii, tvrdí Brazílčan

Knokaut Brazílčana Henriqueho da Silvu na turnaji KSW 75.
Knokaut Brazílčana Henriqueho da Silvu na turnaji KSW 75. (Zdroj: KSW)
Daniel Stankovič|18. okt 2022 o 23:11

V Poľsku získal cenný skalp, vrátil sa aj k duelu s Vémolom.

NOWY SACZ. Bol práve júl 2019, keď sa na pražskej Štvanici legendárny český bojovník MMA Karlos "Terminátor" Vémola stretol s Brazílčanom Henriquem da Silvom.

Bojovník s prezývkou Frankenstein mal vtedy za sebou v československej organizácii vydarený debut. Len mesiac predtým zdolal Čecha Jana Gotvalda.

No na turnaji Oktagon 13 to už bol odlišný príbeh. Vémola nepustil v zápase da Silvu k ničomu a po troch kolách si odniesol víťazstvo.

Odvtedy sa po Brazílčanovi akoby zľahla zem. V Oktagone sa už nepredstavil.

Debut ako z ríše snov

O viac než tri roky neskôr sa da Silva upísal poľskej lige KSW. Debut absolvoval 14. októbra, a to proti domácej hviezde Tomaszovi Narkunovi.

Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by tridsaťtriročný bojovník nezmietol dlhoročného kráľa poloťažkej váhy KSW tvrdým knokautom.

Frankenstein sa v úvode duelu stihol ubrániť povestným schopnostiam Narkuna na zemi, aby o čosi neskôr, v druhom kole kontroval frontálnym kopom na bradu súpera.

Pre Sportnet-SvetMMA sa po súboji Henrique da Silva vyjadril, že aj keď nie všetko išlo v klietke podľa jeho plánu, je šťastný, že sa mu nakoniec podarilo dotiahnuť duel do víťazného konca.

„Cieľ bol jasný, chcel som to udržať v postoji, pretože som vedel, že Narkun vie viac než dobre bojovať na zemi. V prvom kole mi to veľmi nevyšlo, našťastie potom už áno.“

Reč prišla aj na duel s Karlosom Vémolom a porovnanie Terminátorových schopností s Poliakom Tomaszom Narkunom.

„Keď som s ním bojoval, nebol som v najlepšej forme, necítil som sa dobre. Kvôli tomu sa mi to ťažko hodnotí. Myslím si však, že ako Narkun, tak aj Vémola sú na rovnakej úrovni čo sa týka MMA,“ uviedol veterán americkej organizácie UFC.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Hviezdu KSW tvrdo knokautoval. Proti Vémolovi som nebol v kondícii, tvrdí Brazílčan