Kop do rozkroku poškodil aj suspenzor. Organizácia teraz nemá šampióna

Bojovník sa zvíjal v bolestiach.
Bojovník sa zvíjal v bolestiach. (Zdroj: Twitter/MMA Fighting)
SvetMMA|22. okt 2022 o 12:40

Takto si to nepredstavovali.

KUALA LUMPUR. Súboj, na ktorý budú chcieť v organizácii ONE Championship čo najskôr zabudnúť.

Hlavný zápas podujatia ONE on Prime Video 3 mal prívlastok titulový. V hre bol titul bantamovej divízie, ktorá má v ázijskej organizácii limit 65,8 kg.

John Lineker, niekdajší zápasník UFC, mal pôvodne obhajovať opasok proti vyzývateľovi Fabriciovi Andrademu. Duel dvoch Brazílčanov na neutrálnej pôde v Malajzii sa však skončil smolne.

Lineker najskôr v piatok nedokázal splniť váhový limit, prevážil o 340 gramov. Promotéri mu podľa pravidiel odobrali titul a aj keď sa zápas mohol uskutočniť, už to bol len polovičný titulový súboj. Titul mohol v prípade víťazstva získať iba Andrade, ktorý váhu splnil.

Pre Linekera to bol teda obyčajný zápas, navyše musel súperovi odovzdať aj 20 percent z výplaty.

Katastrofou sa ale skončil aj samotný zápas. Andrade mal navrch, avšak v treťom kole nechtiac zasiahol Linekera kopom do genitálií.

Lineker síce mal čas na zotavenie, no ani ten mu nestačil. Niekoľko minút sa na zemi zvíjal v bolestiach, nemohol pokračovať.

Komentátori uviedli, že jeho suspenzor bol po inkasovaní kopu poškodený.

Zápas nemá víťaza. Oficiálne ho vyhlásili ako "no-contest", čiže bez výsledku a nebude sa ani jednému z bojovníkov počítať do štatistík ako výhra či prehra.

Titul bantamovej divízie organizácie ONE Championship ostáva po sobote uvoľnený. Dá sa očakávať, že promotéri sa pokúsia v blízkej budúcnosti dohodnúť odvetu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kop do rozkroku poškodil aj suspenzor. Organizácia teraz nemá šampióna