Škriniar si dal vlastný gól, aj tak dostal najvyššiu známku

Hráči Interu Miláno akoby nerozumeli, čo sa stalo. Ešte v 87. minúte doma viedli nad Juventusom, napokon prehrali.
Hráči Interu Miláno akoby nerozumeli, čo sa stalo. Ešte v 87. minúte doma viedli nad Juventusom, napokon prehrali. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|29. apr 2018 o 06:05

Ešte v 87. minúte Inter nad Juventusom viedol. Došli mu však sily a prehral.

BRATISLAVA. „Prežili sme smrť,“ citovali po zápase talianske médiá útočníka Juventusu Turín Gonzala Higuaína. Práve Argentínčan dal víťazný gól. Juventus vyhral v šlágri 35. kola talianskej ligy na pôde Interu Miláno 3:2.

Bola to veľká dráma. Úradujúci majster z Turína viedol a navyše domáci Matias Vecino dostal červenú kartu už v 15. minúte. Inter cítil krivdu, vylúčenie sa hráčom zdalo prísne.

Naopak, Miralem Pjanič z Juventusu mal vraj šťastie, že nevidel druhú žltú kartu.

„Je mi to ťažké hodnotiť. Nemyslím si však, že by šlo o vyváženú situáciu,“ hodnotil tréner Interu Luciano Spalletti výkon rozhodcu Daniele Orsata.

Tréner Juventusu Massimiliano Allegri mal iný názor. „Orsato bol spravodlivý. Iste, niektoré rozhodnutia sú vždy kontroverzné, ale patrí medzi najlepších rozhodcov v Serie A,“ myslí si Allegri.

Inter aj v oslabení hral na hranici svojich možností a zápas otočil. Prvý gól dal Mauro Icardi, druhý si dal vlastný obranca Juventusu Andrea Barzagli.

Ešte v 87. minúte vyhrával Inter 2:1, ale Juventus za dve minúty výsledok otočil. Smoliarom bol slovenský stopér Milan Škriniar, ktorý si zrazil strelu Cuadrada do vlastnej bránky.

Škriniar dostal vysokú známku

„Prehrali sme aj preto, že sme boli vyčerpaní. Hrali sme takmer celý zápas v oslabení, čo nám zobralo veľmi veľa energie,“ vravel Spalletti.

Podľa jeho slov bude ťažké hráčov zbaviť pocitu horkosti. „Nie sú to roboti bez emócií, ktorí to robia len ako prácu. Nebojujú pre kreditnú kartu, ale preto, aby ľuďom spravili radosť,“ dodal tréner Interu.

Slovenský stopér Milan Škriniar odohral celý zápas. Ako ho hodnotili talianske médiá?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniar si dal vlastný gól, aj tak dostal najvyššiu známku