„McGregor nakoniec skončí ako Ronda Rousey," predpovedá Justin Gaethje

Adrián Mečiar|31. okt 2019 o 01:00

Justinovi Gaethjemu sa vôbec nepáči spôsob, akým chce UFC poňať návrat Conora McGregora.

Justinovi Gaethjemu sa vôbec nepáči spôsob, akým chce UFC poňať návrat Conora McGregora.

Conor McGregor minulý týždeň na tlačovej konferencii oznámil, že 18. januára by sa mal v Las Vegas konať jeho veľkolepý návrat do oktagonu. V tejto chvíli nie je potvrdené, kto bude jeho súperom. V hre sú ale len dve mená, a to veterán Donald Cerrone a Justin Gaethje.

Dana White včera povedal, že sa pracuje na dueli medzi McGregorom a Donaldom Cerronem. To, pochopiteľne, príliš nenadchlo Gaethjeho. Gaethje je totiž na štvrtom mieste rebríčka ľahkej váhy a momentálne čaká na svoju titulovú príležitosť. Tej sa však zrejme nedočká skôr prebehne plánovaný súboj medzi šampiónom Khabibom Nurmagomedovom a Tonym Fergusonom.

McGregor a Cerrone sú v prvej päťke rankingu a obvzlášť McGregor by v príprade výhry mohol chcieť v ďalšom zápase bojovať o opasok. To by Gaethjeho na dlhšie obdobie odsunulo na vedľajšiu koľaj.

„Celé to nedáva zmysel. Vôbec nerozumiem, čo sa to vlastne deje. Chodím lyžovať, na snowboard, alebo si idem zahrať golf. Snažím sa len nejako odvrátiť pozornosť od toho, čo sa deje," povedal frustrovaný Gaethje.

Podľa Gaethjeho vedenie UFC a manažment Conora McGregora robia všetko pre to, aby mal McGregor čo najľahšiu cestu k titulovému duelu. „Ak chce zápasiť o titul, mal by sa stretnúť so mnou, veď to ja som ďalší v rade. Ak nechce bojovať o opasok, potom nech si pokojne zápasí s kýmkoľvek, je mi to jedno. Ale toto jednoducho nedáva zmysel."

Donald Cerrone síce patrí medzi legendy UFC, no po dvoch prehrách nie je práve súperom, ktorý by mal tvoriť akýsi test pred zápasom o titul. Gaethje je naviac presvedčený o tom, že McGregor sa bojí jeho štýlu boja.

„Určite sa bojí zápasu, ktorý by ho so mnou čakal. Hľadá ľahkú výhru a proti mne máte len dve možnosti. Buď ma knokautujete alebo to pre vás nedopadne dobre. A ja by som nebol taký milosrdný ako Khabib, nevzal by som si jeho krk. Pri mne by musel prehrať ako chlap. A viem, že presne do tohto sa veľmi bojí."

„Aj tak nakoniec skončí ako Ronda Rousey. Vykopal si príliš veľkú jamu, z tohto sa už nedostane. Dostane KO a odíde do dôchodku."

White síce hovoril o pláne uskutočniť súboj McGregor vs. Cerrone, no zároveň priznal, že od dohodnutia sú všetky strany ešte ďaleko. Úplne mimo hry tak stále nie je ani Justin Gaethje.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»„McGregor nakoniec skončí ako Ronda Rousey," predpovedá Justin Gaethje