Marián Hossa si svoj návrat predstavoval inak

SITA|8. nov 2010 o 11:47

Slovenský hokejista Chicaga Blackhawks Marián Hossa sa do súťažného diania NHL vrátil po piatich zápasoch, jeho tím však prehral s Edmontonom 1:2.

CHICAGO. Hokejový útočník Marián Hossa sa vrátil v nedeľu v zápase s Edmontonom (1:2) do zostavy Chicaga. Fanúšikovia v United Centre privítali jedného z najlepších hráčov NHL potleskom.

Hossa absentoval v piatich dueloch po zranení v hornej časti tela, ktoré utrpel v stretnutí s Los Angeles Kings 27. októbra po ataku od Jarreta Stolla. Chicago bez Hossu v zostave prehralo tri z piatich duelov.

Návrat Hossu do kolotoča NHL mal však trpkú príchuť Blackhawks v noci na pondelok prehrali na domácom ľade s posledným tímom ligy Edmontonom 1:2, hoci dlho viedli 1:0.

Úradujúci šampión prišiel o body v záverečnej tretine, keď inkasoval od "olejárov" dva góly v priebehu 14 sekúnd. "Je neakceptovateľné prehrať zápas za jednu minútu," hneval sa slovenský krídelník. "Až do tretej tretiny sme hrali celkom solídny defenzívny zápas. Ako majstrovský tím však musíme hrať zodpovednejšie," povedal pre ESPN Hossa, ktorý si okrem dvoch neúspešných striel na bránku pripísal na konto aj jednu mínusku.

Staršiemu z bratov Hossovcov parádne vyšiel vstup do sezóny, keď v úvodných 11 vystúpeniach nazbieral rovnaký počet bodov za 7 gólov a 4 asistencie.

Absenciu hráča Hossovho kalibru bolo podľa trénera "jastrabov" Joela Quennevilla výrazne cítiť. "Pokiaľ sa nezranil, hral za náš tím skvele. Bol našou hybnou silou," vyslovil sa pre denník Chicago Sun-Times skúsený kouč.

Podľa neho hral Hossa v prvom zápase po zranení "OK". "Je dobre, že ho máme späť. Naše špeciálne zostavy trpeli počas jeho absencie. Teraz ho budeme môcť využiť vo všetkých herných situáciách," načrtol Quenneville svoje plány s 31-ročným kanonierom.

Trenčiansky odchovanec proti Edmontonu strávil na ľade 21:33 min, do štatistík si pripísal dve strely a jeden mínusový bod.

"Cítil som sa celkom solídne. Nohy ma počúvali, ale sklamal ma výsledok. Trochu som ešte cítil bolesť, ale ak by to nebolo v poriadku, tak by som nehral. V tejto chvíli som cítil, že môžem nastúpiť," povedal pre Chicago Tribune Hossa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa si svoj návrat predstavoval inak