Maradonov domáci debut na výbornú

SITA|29. mar 2009 o 11:07

Argentínska futbalová reprezentácia pri domácom debute pod vedením Diega Maradona rozstrieľala v sobotňajšom kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá sveta 2010 do JAR Venezuelu 4:0.

BUENOS AIRES.

Skóre duelu otvoril v 25. min jeden z najlepších hráčov sveta, hviezda FC Barcelona Lionel Messi. Krátko po zmene strán v 47. min sa presadil kanonier Manchestru United Carlos Tévez a následne do čierneho mierila aj dvojica hráčov Atlética Madrid - Maxi Rodríguez (52.) a Sergio Agüero (73). Argentínčania sa tak posunuli na druhú priečku juhoamerickej kvalifikácie, tretia Brazília zaostáva za "Albicelestes" o dva body, má však zápas k dobru. Lídrom tabuľky je aj napriek prehre 0:2 v Uruguaji so štvorbodovým náskokom Paraguaj. "Bol to perfektný zápas, realita je vždy silnejšia ako fikcia," nechal sa počuť Maradona. Dodal však, že výkon jeho zverencov by mohol byť ešte lepší: "Samozrejme, že sú potrebné nejaké zmeny, ale po takomto výsledku sa budú presadzovať ľahšie."

Pre Argentínčanov to bolo pod taktovkou "božského" Diega tretí duel, v priateľských stretnutiach si poradili so Škótskom 1:0, s Francúzskom 2:0 a slávny futbalista sa tak môže pýšiť impozantnou bilanciou na lavičke národného tímu: 3 zápasy, 3 víťazstvá a skóre 7:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Maradonov domáci debut na výbornú