Mancini vzal Teveza na milosť, možno o dva týždne opäť v drese City

TASR|23. feb 2012 o 16:37

Manažér anglického futbalového klubu Manchester City Roberto Mancini spravil dôležitý krok k tomu, aby sa do zostavy tímu mohol vrátiť "vydedenec" Carlos Tevez.

LONDÝN.

Taliansky kouč prijal ospravedlnenie argentínskeho útočníka za správanie z uplynulých mesiacov s tým, že dostane druhú šancu.

Tevez už v utorok zverejnil bezvýhradné ospravedlnenie a zároveň stiahol svoje odvolanie voči obvineniu z hrubého porušenia disciplíny, ktoré voči nemu vzniesol líder anglickej Premier League po tom, čo väčšinu uplynulých troch mesiacoch strávil v domovine bez dovolenia.

"Som šťastný z toho, čo Carlos povedal. Chystám sa s ním porozprávať," uviedol Mancini po postupe cez FC Porto v Európskej lige a dodal:

"Prijal som jeho ospravedlnenie a jestvuje možnosť, že za City bude opäť hrať. Myslím si, že bude potrebovať dva-tri týždne tréningu a pár zápasov, ale to je v poriadku. Carlos pozná tím veľmi dobre. V posledných šiestich-siedmich mesiacoch sme hrali veľmi dobre a sme na čele súťaže, ale Carlos je špičkový útočník a môže nám pomôcť k dobrej práci v najbližších dvoch mesiacoch."

Hoci sa Mancini pôvodne dušoval, že Argentínčan v drese City skončil, neskôr mu ponúkol možnosť ospravedlniť sa. Tevez ju v utorok večer využil.

"Rád by som sa úprimne ospravedlnil každému, koho som sa dotkol a koho moje činy urazili. Mojím prianím je sústrediť sa na futbal v drese Manchestru City," uviedol.

Dvadsaťosemročný zakončovateľ upadol do nemilosti po tom, čo na lavičke v septembri počas duelu Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov odmietol príkaz trénera na rozcvičenie sa pred pripravovaným striedaním.

Za novembrový odchod do Argentíny bez povolenia ho vedenie klubu potrestalo pokutou vo výške šesťtýždňovej mzdy a počas absencie v tíme tiež nedostáva mzdu.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mancini vzal Teveza na milosť, možno o dva týždne opäť v drese City