Šéf FC Sevilla: Máme trénera, ktorý vzkriesil mŕtvych

Už tretíkrát po sebe.
Už tretíkrát po sebe. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|19. máj 2016 o 07:06

Tréner Unai Emery vyhral s FC Sevilla Európsku ligu už tretíkrát za sebou, čo sa nikomu predtým nepodarilo.

BRATISLAVA. Jeho hráči ho s úškrnom označujú za chorobného workoholika. Tréner FC Sevilla Unai Emery nevyužíva videoanalytika – ako je to bežné už v každom elitnom klube.

Všetko si analyzuje a strihá sám. Pred zápasom sa zavrie do izby a sleduje súpera na DVD bežne aj dvanásť hodín.

Pre každého hráča potom individuálne vyberie tie najdôležitejšie informácie a preskúša ho. Emery to prirovnáva k domácej úlohe. Niektorí futbalisti priznali, že povinné až niekoľkohodinové sedenie pri videu je pre nich frustrujúce.

Emeryho metódy však prinášajú úspechy. Futbalisti FC Sevilla ako prví v histórii vyhrali Európsku ligu tretíkrát za sebou, v stredajšom finále zdolali Liverpool FC 3:1.

Sevilla pritom prehrávala po polčase 0:1. Emery napriek tomu vybehol na trávnik do druhého polčasu úplne uvoľnený a s radostným úsmevom na tvári. Akoby vytušil, čo sa stane.  

Vyhrali piatykrát

Jeho tím vyrovnal v druhej časti súboja už po osemnástich sekundách. Potom pridal druhý aj tretí gól.

"Bol som cez polčas v šatni a videl som to. Máme trénera, ktorý vzkriesil mŕtvych," tvrdil podľa as.es Monchi, športový riaditeľ klubu. 

Sevilla triumfovala v pohári číslo už piatykrát. To je v histórii súťaže (vrátane predchodcu Pohára UEFA) rekord. Po tri tituly majú Inter Miláno, Juventus a Liverpool.

V španielskej lige paradoxne Sevilla nevyhrala ani jeden zápas vonku, skončila až siedma. Napriek tomu si v budúcej sezóne zahrá Ligu majstrov. Vďaka triumfu v Európskej lige, také je pravidlo UEFA.

Štyridsaťpäťročný Emery bol úspešný vo všetkých doterajších angažmánoch, darilo sa mu v Almerii, vo Valencii, v Spartaku Moskva.

Chcel ho Real

Sevilla je prvý klub, kde

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Šéf FC Sevilla: Máme trénera, ktorý vzkriesil mŕtvych