Našli nástupcu Borbélyho. Nový tréner povedie reprezentáciu na blížiacich sa MS

Branislav Škorec (vľavo) a Peter Králik.
Branislav Škorec (vľavo) a Peter Králik. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)
Sportnet|27. okt 2022 o 11:50

Nový tréner reprezentácie v malom futbale má zmluvu na rok.

BRATISLAVA. Novým trénerom reprezentácie v malom futbale sa stal Branislav Škorec. Rozhodol o tom výkonný výbor SZMF na svojom zasadnutí.

Kontrakt podpísal do konca roka 2023 s opciou na predĺženie do konca roka 2024.

Povedie tak slovenský národný tím na budúcoročných Majstrovstvách Sveta v malom futbale, ktoré sa uskutočnia na prelome októbra a novembra v Spojených arabských emirátoch.

Škorec nahradí na trénerskej stoličke Ladislava Borbélyho, ktorý sa dohodol so Slovenským zväzom malého futbalu po Majstrovstvách Európy, na ukončení spolupráce.

Slovensko obsadilo na EMF Euro 2022 konečné 5. miesto.

„Na posledných dvoch šampionátoch, v ktorých sme, dá sa povedať trocha nešťastne, vypadli vo štvrťfinále, nám chýbalo možno trochu šťastia, možno umenia.

Od Branislava Škoreca si sľubujeme, že nám prinesie práve to chýbajúce umenie a potom verím, že sa k nám prikloní aj šťastie. Som presvedčený, že Branislav Škorec je pre nás tá najlepšia možná voľba. Do jeho práce mu prajem veľa úspechov,“ povedal Peter Králik prezident SZMF.

Branislav Škorec prezradil, že s Králikom začali intenzívne komunikovať o spolupráci koncom augusta, kedy prebehli prvé stretnutia.

Tie boli veľmi konštruktívne a nakoniec sme dospeli k spoločnej spolupráci. Touto cestou by som sa mu chcel poďakovať za túto príležitosť a férovú komunikáciu. Som človek, ktorý má rád nové výzvy a vždy si dáva najvyššie ciele. Motivácia je veľká a urobím všetko pre to, aby sme stanovené ciele spoločnými silami dosiahli,“ uviedol Škorec.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Našli nástupcu Borbélyho. Nový tréner povedie reprezentáciu na blížiacich sa MS