Maldini o AC: Zničili mi moje Miláno

Paolo Maldini.
Paolo Maldini. (Autor: SITA/AP)
TASR|18. mar 2014 o 15:27

Bývalý legendárny futbalový obranca a dlhoročný hráč AC Miláno Paolo Maldini sa kriticky vyjadril na adresu súčasného vedenia.

MILÁNO. Bývalý legendárny futbalový obranca a dlhoročný hráč AC Miláno Paolo Maldini sa kriticky vyjadril na adresu súčasného vedenia talianskeho veľkoklubu.

Sedemnásobný európsky klubový šampión sa herne i výsledkovo trápi, po 28. kole Serie A mu patrí v tabuľke až 11. priečka. Zmenu k lepšiemu nepriniesla ani trénerská výmena, keď Massimiliana Allegriho nahradil nedávno na poste bývalý hráč AC Clarence Seedorf.

Horší ako výsledky je celkový dojem

"Miešajú sa vo mne pocity hnevu a sklamania," uviedol Maldini pre La Gazzetta dello Sport. "Ani nie tak pre výsledky, ako pre celkový dojem a renomé, ktoré poškodzujú. Rúcajú všetko, čo sa tvrdou prácou posledných desať rokov budovalo. Zničili mi moje Miláno," vyjadril sa niekdajší vynikajúci ľavý obranca či stopér.

Milánčania sa v uplynulých rokoch zbavili viacerých hviezd vrátane švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča či brazílskeho obrancu Thiaga Silvu.

V úvode sezóne predali do Schalke 04 aj Kevina-Princea Boatenga, ktorý im tesne predtým vystrieľal postup do skupinovej fázy Ligy majstrov

V nej sa púť AC skončila už v osemfinále, kde účastník Serie A vypadol s Atleticom Madrid po výsledkoch 0:1 a 1:4.

Nemáme projekt, hnevá sa Maldini

"Cítim sa z toho hrozne. Nedokážeme súperiť s Juventusom Turín či najlepšími desiatimi klubmi v Európe. Nemáme žiadny projekt," hnevá sa Maldini, ktorý v drese AC trikrát vyhral Európsky pohár majstrov a dvakrát Ligu majstrov.

Podľa neho nemá súčasné vedenie na čele s Adrianom Gallianim a Barbarou Berlusconiovou žiadnu víziu o smerovaní klubu: "Myslím si, že nemajú ani páru o futbale."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Maldini o AC: Zničili mi moje Miláno