Mal prísľuby, ale kluby sa odvrátili. Čakal som ostrejší súboj, tvrdí Turan

Tibor Turan vo voľbe na prezidenta SZĽH neuspel.
Tibor Turan vo voľbe na prezidenta SZĽH neuspel. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|17. jún 2016 o 12:40

Porazený kandidát na šéfa zväzu mal po kongrese istotu, že so svojím súperom vo voľbách už nechce spolupracovať. Neprijal by od neho žiadnu ponuku. Má na to osobné dôvody, ktoré nešpecifikoval.

BRATISLAVA. Hokejový funkcionár Tibor Turan zažil v priebehu pol roka už druhú ťažkú prehru. Vlani v decembri ho správna rada HK Poprad odvolala z miesta výkonného riaditeľa klubu a teraz neuspel v súboji o post prezidenta slovenského zväzu.

Výsledky rešpektuje

"Cítim sklamanie z výsledkov hlasovania, lebo prísľuby, ktoré som mal od klubov ma predurčovali k tomu, aby som kandidatúru vyhral," vravel 53-ročný Turan v piatok po polnoci po pätnásťhodinovom maratóne na mimoriadnom kongrese v Bratislave.

"Je to ďalšia životná skúsenosť, že človek sa musí spoliehať len na seba. Výsledky volieb musím rešpektovať."

Víťaz Martin Kohút dostal 150 hlasov, Turan o 22 menej.

Päťdesiattriročný Turan bol vo štvrtok na nohách od štvrtej rána, po kongrese bolo na ňom vidieť únavu. V noci ho ešte čakala cesta za volantom auta domov do Popradu.

Prehru zobral športovo. Zablahoželal Martinovi Kohútovi, s ktorým od leta 2015 sedel vo výkonnom výbore zväzu, no v poslednom mesiaci sa z kolegov stali rivali.

Tibor Turan delegátov nepresvedčil.
Tibor Turan delegátov nepresvedčil. (Autor: SITA)

"Želám Martinovi, aby sa mu podarilo vyviesť slovenský hokej z krízy, aby v ňom konečne zavládol pokoj," vyhlásil. "Po tom, čo som tu zažil na kongrese sa vlastne aj teším, že to tak vyšlo. Ľuďom, čo teraz budú viesť slovenský hokej niet čo závidieť."

Gmitter mu nepomohol

Martin Kohút vo svojich predvolebných vystúpeniach prízvukoval, že v hokeji chce ľudí spájať a nie ich rozdeľovať, ale Tibor Turan mal po kongrese istotu, že so svojím súperom vo voľbách už nechce spolupracovať. Neprijal by od neho žiadnu ponuku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Mal prísľuby, ale kluby sa odvrátili. Čakal som ostrejší súboj, tvrdí Turan