Maicon podľa Morattiho ostane v Interi Miláno

Maicon v drese brazílskej reprezentácie.
Maicon v drese brazílskej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. aug 2010 o 16:07

Prezident Interu Miláno nechce pustiť do Realu Madrid Brazílčana Maicona.

MILÁNO. Prezident talianskeho futbalového klubu Inter Miláno v pondelok vyhlásil, že obranca Maicon napriek medializovanému záujmu zo strany Realu Madrid dres nezmení.

Massimo Moratti v pondelok uviedol, že Brazílčan "zostáva v Interi" s tým, že ho považuje za "príliš dobrého na to, aby ho predal".

Moratti na otázku ohľadne záujmu "bieleho baletu" údajne pre agentúru ANSA odpovedal s tým, že Maicona stiahol z hráčskeho trhu. Maicon v minulej sezóne pomohol Interu pod vedením Joseho Mourinha získať treble - zvíťaziť v Lige majstrov, Serii A aj Talianskom pohári. Práve Mourinho mal byť hlavným dôvodom hráčovho prestupu na štadióna Santiaga Bernabeua.

"Viem menej ako vy," povedal v pondelok novinárom Moratti v reakcii na správu o údajnom stiahnutí Maicona z ponuky, zatiaľ čo hráčov agent Antonio Calienda poznamenal: "Nemôžem vám nič povedať. Rokujeme."

Treťou stranou je španielsky Real Madrid a jeho nový tréner José Mourinho, ktorý Maicona pozná zo svojho pôsobenia v Interi. Od dohody delí oba kluby suma približne 6 miliónov eur. Real ponúka 24 miliónov, Inter žiada 30. Keby bolo na Mourinhovom nástupcovi Rafaelovi Benítezovi, pravý obranca by zostal na San Sire.

"Maicon je nepochybne dobrý hráč, ktorý dokázal byť v minulej sezóne jazýčkom na váhach vo viacerých zápasoch. Je pre nás dôležitý. Vieme o záujme Realu, ale opakujem, ide o dôležitého člena tímu. Zatiaľ je s nami a podľa mňa chce naďalej víťaziť ako celé naše mužstvo," povedal Benítez. Jeho slová len potvrdil aj kapitán tímu Javier Zanetti: "Dúfame, že Maicon zostane, je to náš najlepší obranca, najlepší na svete. Je pre nás kľúčové, aby zostal."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Maicon podľa Morattiho ostane v Interi Miláno