Magnitogorsk nechce angažovať Sýkoru

SITA|16. jún 2009 o 12:22

Generálny riaditeľ Metallurgu Magnitogorsk Gennadij Veličkin odmietol informácie o tom, že vedie rozhovory o angažovaní Petra Sýkoru.

MAGNITOGORSK. Český útočník pred pár dňami získal s Pittsburghom Stanleyho pohár a po sezóne mu v tíme Penguins skončí zmluva. "Na týchto fámach nie je ani kúsok pravdy. Neplánujeme angažovať Sýkoru," povedal pre Sovetskij Sport Veličkin. Tridsaťdvaročného českého krídelníka vytlačil v play-off zo zostavy Miroslav Šatan. Dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára už hral za "Magnitku" v ročníku 2004/05, keď si v 45 zápasoch pripísal 31 bodov (18+13). V práve skončenej zámorskej sezóne plzenský rodák zaznamenal v základnej časti NHL v 76 zápasoch 46 bodov (25+21), ku ktorým pridal v play-off 1 asistenciu v siedmich dueloch.

Klub Chimik Voskresensk by nemal hrať v sezóne 2009/10 v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Rozhodli o tom na zasadnutí Rady riaditeľov zástupcovia jednotlivých klubov. Dôvodom sú podľa Sovietskeho sportu veľké finančné problémy vo Voskresensku. "Chemici" sa do nich dostali už v závere poslednej sezóny, keď neboli schopní vyplácať hráčov. Chimik napokon skončil v základnej časti KHL na poslednom 24. mieste. Už dávnejšie jeho funkcionári avizovali, že vystúpia zo súťaže a v budúcom ročníku budú hrať v ruskej Vyššej lige. Neskôr svoje rozhodnutie revidovali, keďže našli sponzora, ktorý mal dlhy zaplatiť.

Voskresensk v novom ročníku KHL nahradí Avtomobilist Jekaterinburg

Od novej sezóny budú tímy v súťaži rozdelené do divízií nie podľa žrebu, ale podľa geografického princípu. Aj toto riešenie má šetriť finančné prostriedky. Funkcionári rozdelili KHL podľa vzoru NHL na dve konferencie - Západnú a Východnú, v rámci nich sú po dve divízie. V základnej časti odohrajú tímy 56 zápasov, štyri so súpermi z rovnakej divízie a po dva z ďalších divízií. Osem najlepších tímov z každej konferencie postúpi do play-off. V ňom sa bude hrať najskôr v konferenciách a potom sa ich víťazi stretnú v súboji o Gagarinov pohár. Sezóna sa neskončí ani pre kluby, ktoré nepostúpia do play-off, keďže budú hrať o nasadenie do draftu.

Zloženie konferencií KHL

Západná konferencia:

Tarasovova divízia: Dinamo Minsk, Dinamo Moskva, Dinamo Riga, Petrohrad, Spartak Moskva, CSKA Moskva

Charlamovova divízia: Atlant Mytišči, Viťaz Čechov, Jaroslavľ, Nižnyj Novgorod, Čerepovec, HK MVD

Východná konferencia:

Černyševova divízia: Jekaterinburg, Kazaň, Togliatti, Magnitogorsk, Nižnekamsk, Čeľabinsk

Bobrovova divízia: Omsk, Chabarovsk, Kazaň, Novokuzneck, Ufa, Novosibirsk

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Magnitogorsk nechce angažovať Sýkoru