Má niečo, čo nemajú ostatní. V Plzni veria, že v Hrošovskom majú drahokam

Patrik Hrošovský sa vypracoval na kľúčových hráčov Plzne.
Patrik Hrošovský sa vypracoval na kľúčových hráčov Plzne. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Pavol Spál|22. máj 2016 o 20:00

Keď chlapci hrali na majstrovstvách sveta v Južnej Afrike, mal som osemnásť a fandil som im ako blázon, tvrdí Hrošovský.

PLZEŇ. V Čechách má povesť neunaviteľného hráča. Často nabehá v zápase najviac kilometrov. „Dvanásť kilometrov je základná méta. Na pohybe to mám založené. Už otec mi v detstve vštepoval: Ak ti chýba kvalita a nedarí sa, musíš to odbehať,“ hovorí Patrik Hrošovský.

Už bývalý tréner Plzne Karel Krejčí vyhlásil, že klub má v dvadsaťštyriročnom Slovákovi drahokam. „Neviem, kde na to prišiel,“ čuduje sa Hrošovský a mykne skromne plecami. „Potrpím si naňho, pretože je to futbalista, ktorý má niečo, čo nemajú ostatní. Preto je drahokam. Vzhľadom na to, aký je mladý, to má v hlave veľmi dobre usporiadané. Pre mňa je typ futbalistu ako on oveľa bližší ako tvrdý obranca či krídelný útočník,“ vysvetľoval trénerov asistent Pavel Horváth.

Ostrihal ho dohola

V Plzni veria, že drobný Hrošovský (172 cm) raz potiahne tím ako nedávno práve Horváth. „To asi ešte ťažko, nie je to také jednoduché. Horváth bol líder tímu, kapitán, legenda. Pobláznil v Plzni všetkých ľudí. Všetci ho tu milujú. Tvrdiť, že som ho mohol nahradiť, by bola prehnaná trúfalosť,“ dodal Hrošovský.

Aj on pocítil Horváthove žarty. „Keď som ako nováčik prišiel do tímu, tak ma

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Má niečo, čo nemajú ostatní. V Plzni veria, že v Hrošovskom majú drahokam