Löw odignoroval tlačovku pred osemfinále proti Anglicku

SITA|26. jún 2010 o 20:13

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw odignoroval sobotňajšiu tlačovú konferenciu pred nedeľňajším osemfinálovým stretnutím.

BLOEMFONTEIN. Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw odignoroval sobotňajšiu tlačovú konferenciu pred nedeľňajším osemfinálovým stretnutím svetového šampionátu v Juhoafrickej republike proti Anglicku.

Zverenci 50-ročného kouča v sobotu trénovali iba na trávniku miestnej univerzity, predstavitelia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa totiž rozhodli šetriť povrch na štadióne Free State v Bloemfonteine. Na tlačovke sa okrem predstaviteľov nemeckého mužstva zúčastnil aj kouč brankárov Andreas Köpke.

Podľa pravidiel FIFA nemôže tréner chýbať na tlačovej konferencii pred duelom a prítomný musí byť aj jeden z hráčov. Predstavitelia nemeckého výberu však odmietli tvrdenie, že Löwovo počíňanie bolo protestom proti tomu, že Nemci nemohli trénovať na štadióne v Bloemfonteine.

Tréner brankárov nemeckej futbalovej reprezentácie Andreas Köpke vyhlásil, že pred osemfinálovým zápasom MS proti Anglicku nemá zmysel trénovať pokutové kopy. Podmienky pri tréningu sa totiž nedajú prirovnať k skutočnej situácii, keď hráči po odohratých 120 minútach stoja na ihrisku pod tlakom celého štadióna.

O postupujúcom do štvrťfinále z dvojice odvekých rivalov sa rozhodne v nedeľu. Köpke stál v bránke Nemecka na ME 1996 v Anglicku, kde práve Nemci v penaltovom rozstrele vyradili domácich futbalistov a neskôr sa stali majstrami Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Löw odignoroval tlačovku pred osemfinále proti Anglicku