Ligový pohár po predĺžení pre Tottenham, zdolal Chelsea

SITA|24. feb 2008 o 18:53

LONDÝN 24. februára (SITA) - Držiteľmi anglického futbalového Ligového pohára - Carling Cupu sa stali hráči londýnskeho klubu Tottenhamu Hotspur, ktorí na štadióne Wembley v britskej metropole zdolali ...

LONDÝN 24. februára (SITA) - Držiteľmi anglického futbalového Ligového pohára - Carling Cupu sa stali hráči londýnskeho klubu Tottenhamu Hotspur, ktorí na štadióne Wembley v britskej metropole zdolali v mestskom derby mierne favorizovaných súperov z FC Chelsea 2:1 po predĺžení.

"The Blues" síce po prvom polčase viedli zásluhou presného zásahu obávaného kanoniera z Pobrežia Slonoviny Didiera Drogbu, ale po zmene strán vynútil pre "Spurs" aspoň predĺženie ďalší tradičný strelec Bulhar Dimitar Berbatov z pokutového kopu a v 94. min sa o dokonalý obrat postaral Woodgate.

Tottenham si vybojoval túto trofej po štvrtý raz (premiérovo od sezóny 1998/1999 - proti Leicesteru, v rozhodujúcom súboji odvtedy neuspel v ročníku 2001/2002, a to s Blackburnom) a z historického pohľadu sa v tomto smere vyrovnal práve Chelsea, ktorá nezvládla úlohu obhajcu primátu. So siedmimi víťazstvami je na čele prehľadu FC Liverpool.


Výsledok nedeľňajšieho finálového zápasu anglického Ligového pohára vo futbale (Carling Cup):

Tottenham Hotspur - FC Chelsea 2:1 po predĺžení (0:1, 1:1)

Góly: 70. Berbatov (z 11 m), 94. Woodgate - 39. Drogba, hralo sa na štadióne Wembley v Londýne


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglický ligový pohár»Ligový pohár po predĺžení pre Tottenham, zdolal Chelsea