Tréner slovenských futbalistov Hapal má koronavírus, tím povedú Brunegraf a Kentoš

Pavel Hapal.
Pavel Hapal. (Autor: Pavel Neubauer - TASR)
Jerguš Radačovský, SITA|13. okt 2020 o 10:57

Mužstvo proti Izraelu povedie Brunegraf.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal mal pozitívny test na koronavírus. Informáciu zverejnil na oficiálnej stránke Slovenský futbalový zväz (SFZ).

Okrem Hapala mali po pondelkovom testovaní pozitívne testy hovorkyňa SFZ Monika Jurigová a ďalší štyria členovia realizačného tímu.

Už skôr pozitívne testovali Milana Škriniara, Jaroslava Mihálika a jedného člena realizačného tímu.

Mužstvo povedú Brunegraf a Kentoš

Hapal tak nebude k dispozícii pre ďalší duel Ligy národov, ktorí Slováci odohrajú v stredu v Trnave proti Izraelu.

"SFZ oznamuje, že v zápase Ligy národov Slovensko – Izrael povedie mužstvo doterajší asistent Oto Brunegraf," napísal zväz na oficiálnej stránke. Jeho asistentom bude tréner reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš.

Ten sa hneď po prílete z Francúzska, kde jeho zverenci odohrali v pondelok kvalifikačný zápas proti domácim (0:1), pripojil k seniorskej reprezentácii.

Nemajú žiadne príznaky

Všetci nakazení boli podľa protokolu UEFA Return to play izolovaní a v utorok ráno (13. októbra) opustili hotel, v ktorom je počas októbrového zrazu ubytované slovenské národné mužstvo a nastúpili do povinnej desaťdňovej karantény.

Rovnako ako predchádzajúci traja pozitívne testovaní, ani oni nemajú žiadne príznaky a cítia sa dobre.

"Všetci členovia tímu dodržiavajú všetky hygienické opatrenia tak, ako sú nariadené Úradom verejného zdravotníctva SR, ale aj UEFA," dodal SFZ.

Spolu už bolo v slovenskom tíme nakazených deväť členov, všetci musia absolvovať povinnú karanténu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Tréner slovenských futbalistov Hapal má koronavírus, tím povedú Brunegraf a Kentoš