Biatlonová obhajkyňa veľkého glóbusu vynechá úvod nového ročníka

Laura Dahlmeierová totálne ovládla biatlonový šampionát. Získala päť zlatých a jednu striebornú medailu.
Laura Dahlmeierová totálne ovládla biatlonový šampionát. Získala päť zlatých a jednu striebornú medailu. (Autor: SITA/AP)
SITA|23. nov 2017 o 12:43

Nemka pred začiatkom sezóny ochorela.

BERLÍN. Úvod biatlonového Svetového pohára 2017/2018 vo švédskom Östersunde bude kompletne bez nemeckej obhajkyne veľkého glóbusu Laury Dahlmeierovej z Nemecka.

"Život je pestrý a prináša prekvapenia. Minulý týždeň som sa plná skvelých očakávaní pripravovala na ouvertúru, ale teraz ma dostalo prechladnutie a môj vstup do sezóny sa odkladá. Namiesto pušky a lyží teda zázvor a posteľ," napísala na facebooku 24-ročná sedemnásobná majsterka sveta z lôžka v Garmisch-Partenkirchene.

Individuálne súperenia žien v Östersunde sa začnú v stredu 29. novembra vytrvalostnými pretekmi na 15 kilometrov, v piatok 1. decembra je na programe šprint a v nedeľu 3. decembra stíhačka.

Spočiatku nebolo jasné, či sa Dahlmeierová prípadne stihne dovtedy zotaviť a pripraviť. Kouč reprezentácie Gerald Hönig neskôr k situácii uviedol: "Pred prvým štartom vo Svetovom pohári bez diskusie bude potrebovať pár stabilizačných tréningov."

Citovala ho agentúra DPA, správu zdieľal napríklad web Stuttgarter Nachrichten. V zostave sú Franziska Hildebrandová, Vanessa Hinzová, Maren Hammerschmidtová a Franziska Preussová, pribudne k nim náhradníčka za Dahlmeierovú, rozhodnutie padne po tohtotýždňovom prológu IBU Cupu v nórskom Sjusjöene.

Hlavnými adeptkami sú Denise Herrmannová a Nadine Horchlerová. Do úvahy prichádzajú aj Karolin Horchlerová, Luise Kummerová a Marie Heinrichová.

Už dávnejšie je známe, že začiatok olympijskej sezóny bude aj bez Češky Gabriely Koukalovej, celkovo druhej vo SP 2016/2017. Práve Nemka a Češka si v ostatnom súťažnom ročníku rozdelili štyri malé glóbusy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlonová obhajkyňa veľkého glóbusu vynechá úvod nového ročníka