Lašák skončil v Trenčíne, v Liberci bude do konca sezóny

Ján Lašák z trápiacej sa Dukly Trenčín odchádza.
Ján Lašák z trápiacej sa Dukly Trenčín odchádza. (Autor: TASR)
SITA|30. jan 2014 o 15:40

Hokejový brankár Ján Lašák opúšťa káder extraligovej Dukly Trenčín.

TRENČÍN. Slovenský hokejový brankár Ján Lašák odišiel z Dukly Trenčín do českého Liberca, kde podpísal vo štvrtok zmluvu do konca sezóny.

Pri rozhodovaní o odchode zohrali rolu ambície, jeho účasť v exhibičnom zápase Výberu extraligy proti reprezentácii SR po zmene pôsobiska je tak ohrozená.

Spoločne s Melicherčíkom

V Liberci majú do bránky k dispozícii aj ďalšieho Slováka Marcela Melicherčíka (30 zápasov, 90,97 % úspešnosť zákrokov). Tím má druhú najhoršiu obranu v súťaži.

Majster sveta z Göteborgu 2002 Lašák odchytal za Trenčín 34 duelov s priemerom 2,66 inkasového gólu na jedno stretnutie a úspešnosťou zásahov 92,41 percenta.

V predchádzajúcom ročníku pôsobil Lašák v Kontinentálnej hokejovej lige v Amure Chabarovsk a Spartaku Moskva.

V minulosti chytal v KHL aj za Atlant Mytišči, vo Fínsku za Jokerit Helsinki, v ruskej superlige za SKA Petrohrad, v Česku za Pardubice a v zámorí v NHL nastúpil šesťkrát za Nashville Predators. Na Slovensku pôsobil tiež v rodnom Zvolene.

V Hradci podpísal Dej

V Česku pokračujú aj ďalší naši hokejisti. Po Reném Vydarenom sa s vedením českého extraligového klubu HC Mountfield Hradec Králové dohodol na predĺžení zmluvy ďalší slovenský hokejista. Členom tímu bude aj v ďalšej sezóne útočník Rastislav Dej.

Na jeho služby si klub uplatnil opciu. Dvadsaťpäťročný zakončovateľ odohral za HC Mountfield v tejto sezóne 29 stretnutí, v ktorých strelil deväť gólov a na rovnaký počet prihrával.

"Rastislav Dej je platným hráčom pre naše mužstvo. Klub sa rozhodol využiť hráčove služby aj pre ďalšiu sezónu a uplatnil si opciu. Pevne veríme, že sa Rasťovi bude dariť minimálne ako doteraz a bude naďalej základných článkom nášho klubu," informoval na klubovom webe generálny manažér HC Mountfield Aleš Kmoníček.

Dej je hráčom HC Mountfield od sezóny 2012/2013, vtedy však klub pôsobil ešte v Českých Budějoviciach. V českej extralige hral aj za Karlove Vary, v minulosti bol aj hráčom mládežníckych tímov Ytongu a Komety Brno. V drese slovenskej reprezentácie nastúpil na deväť stretnutí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Lašák skončil v Trenčíne, v Liberci bude do konca sezóny